ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: “Φρένο” στις μετεγγραφές φοιτητών φέρνουν οι αντιστοιχίες Τμημάτων

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η απόφαση για  την αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Β. Διγαλάκη, είναι ιδιαίτερης σημασίας μιας και ανοίγει τον δρόμο των μετεγγραφών για όσους φοιτητές το επιθυμουν εφόσον βέβαια υπάρχει σχετική αντιστοιχία του Τμήματος στο οποίο πέρασαν.

Στο Αγρίνιο, και ειδικότερα στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό, έχει διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει καμιά αντιστοιχία με άλλο Τμήμα, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, μιας και Ιστορικά – Αρχαιολογικά Τμήμα, υπάρχουν και σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά το υπουργείο δεν θα μπορούσε να υπάρχει αντιστοιχία μιας και το Τμήμα του Αγρινίου, έχει σοβαρές διαφορές ως προς το προγραμμα σπουδών του, σε σχέση με άλλα Τμήματα Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Η εξέλιξη αυτή, έχει πυροδοτήσει εκ νέου αντιδράσεις, μιας και οι νέοι φοιτητές που βρίσκονται σε φάση συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, γνωρίζουν πως εφόσον επιτύχουν στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό του Αγρινίου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής. Αυτό μοιραία, θα επηρεάσει αρνητικά το ενδιαφέρον των υποψηφίων για το συγκεκριμενο Τμήμα του Αγρινίου.

Με βάση τη σχετική λίστα, αντίστοιχα ζητήματα αντιστοιχίας έχουν και άλλα Τμήματα που εδρεύουν στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ενώ για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αποφασίστηκε η παρακάτω αντιστοιχία:

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣΞΑΝΘΗ
183ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣΧΑΝΙΑ
184ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝΑΓΡΙΝΙΟ

Επίσης γα το Τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο, υπάρχει η εξής αντιστοιχία:

79ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΘΕΣ/ΝΙΚΗ
80ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚΑΛΑΜΑΤΑ
81ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝΑΓΡΙΝΙΟ

Για το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής , Αλιείας και Υδατοκαλλλιεργειών (Μεσολόγγι):

102ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
103ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΛΑΡΙΣΑ

Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΩ

Το Υπουργείο Παιδείας, θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα μπει τέλος στο φαινόμενο που παρατηρείτο τα τελευταία χρόνια, όταν φοιτητές που είχαν εισαχθεί σε κάποια ιδρύματα της περιφέρειας μεταπηδούσαν στη συνέχεια σε ομοειδή τμήματα κεντρικών ιδρυμάτων, έχοντας διαφορές στις βάσεις εισαγωγής – σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις – ακόμη και πάνω από 10.000 χιλιάδες μόρια.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας δεν μείωσε τον αριθμό των εισακτέων τη φετινή χρονιά, ελέω του κορωνοϊού, προχώρησε σε αλλαγή σκηνικού στις μετεγγραφές, περιορίζοντας έτσι τους δικαιούχους, αφού βάζει ένα όριο στις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των ομοειδών τμημάτων.

Έτσι, θα περιοριστούν φαινόμενα μετακίνησης φοιτητών σε κεντρικά Ιδρύματα με μεγάλη απόκλιση της βαθμολογίας που πέτυχαν από την βάση εισαγωγής σ’ αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button