Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ο Δ. Τραπεζιώτης: «Μεγαλειώδης συγκέντρωση-μήνυμα ανατροπής»

«Μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε το καθεστώς της Δημοτικής Αρχής» - «Να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες πολιτικούς χωρίς επάγγελμα»

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσίασε απόψε το ψηφοδέλτιο του ο Δημήτρης Τραπεζιώτης υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο, Ανοιχτό και Πράσινο – Υπερκομματική Συνεργασία» Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Το «παρών» έδωσαν πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας καθώς και πρώην βουλευτές όπως ο Θάνος Μωραΐτης και πολιτευτές όπως ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.


Στην ομιλία του ο κ. Τραπεζιώτης άσκησε σφοδρή κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή και έκανε λόγο για «μονότονες, στερεότυπες διατυπώσεις περί έξυπνης πόλης. Με έξυπνα παγκάκια, ηλεκτρικά ποδήλατα. Δεν είναι όραμα αυτό αλλά προώθηση περιβαλλοντικών προϊόντων. Ποτέ δεν ακούσαμε τη σκέψη του δημάρχου. Που θέλει να πάμε αυτόν τον τόπο», σημείωσε.

trapeziotis (3)

Πρόσθεσε ακόμη πως η Δημοτική Αρχή «κινείται στα τυφλά χωρίς κατεύθυνση, στόχο και ίχνος προσανατολισμού. Κλείνει το κέντρο του Αγρινίου χωρίς εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση πριν γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση σε πόλη της Ευρώπης»

Στάθηκε και στις πεζοδρομήσεις στο κέντρο τονίζοντας πως «Έκλεισε το κέντρο και το σχέδιο του ΣΒΑΚ είναι ακόμα σε εκκρεμότητες. Δεν είμαστε κατά των πεζοδρομήσεων. Το Αγρίνιο έχει εμπορικό κέντρο όχι ιστορικό. Εδώ τέτοια επισκεψιμότητα δεν υπάρχει».

«Η Βότση από 31/5 είναι κλεισμένη παράνομα. Κόβει την πόλη στη μέση, βασανίζει τους πολίτες και αυξάνει το περιβαλλοντικό φορτίο», σχολίασε ο κ. Τραπεζιώτης.

Ακόμη σχολίασε και τα έργα στο πάρκο Αγρινίου τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες. «Τι εγκαινίασε χθες; Είναι προσβολή. Το πάρκο ήταν το πλέον ώριμο έργο που μπορούσε να υλοποιηθεί από το 2015. Μετά την απόφαση του ΣτΕ εντοπίστηκαν τα λάθη της προηγούμενης μελέτης. Υπήρχε οδηγός για το τι μπορούσε να γίνει στο πάρκο», τόνισε και συνέχισε λέγοντας «Την επιχειρησιακή μελέτη μπορούσε να την κάνει γεωπόνος του δήμου. Παρέκαμψε τους συνεργάτες του και ανέθεσε την μελέτη σε ιδιωτική εταιρεία στην Θεσσαλονίκη έναντι εξήντα χιλιάδων. Όταν αυτή η μελέτη ήρθε εδώ και παρουσιάστηκε στους πολίτες του Αγρινίου, κόπηκε γιατί ήταν έξω από τις προδιαγραφές του δήμου. Ο δήμαρχος έχει αποκλειστική ευθύνη για το ότι οι πολίτες στερήθηκαν το πάρκο εννιά χρόνια».

trapeziotis (5)

Αναφέρθηκε ακόμη και στις κοινότητες του Αγρινίου για τις οποίες όπως είπε η Δημοτική Αρχή «αδιαφόρησε πλήρως».

«Δεν εκπόνησε την προβλεπόμενη γεωργοκτηνοτροφική μελέτη ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Αδιαφόρησε για τον πρωτογενή τομέα όταν το 1/4 του δήμου απασχολείται σε αυτόν. Να τελειώνουμε επιτέλους με τους αργόσχολους, τους ανεπάγγελτους πολιτικούς που έμαθαν να ζουν από τον δήμο. Έχει γίνει η εξουσία και ο Δήμος αυτοσκοπός», συμπλήρωσε ο κ. Τραπεζιώτης.

Ο κ. Τραπεζιώτης αρχίζοντας την ομιλία του είπε: «Αυτή η μαζική προσέλευση είναι η πλέον εύγλωτη απόδειξη μιας επιθυμίας που εκφράζεται καθημερινά πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη σφορδρότητα να θέσουμε ένα όριο – ένα τέρμα σε μια δημοτική πολιτική που διαπνέεται από μια αντίληψη παρωχημένη , παλαιοκομματική και με στοιχεία καθεστωτικού αυταρχισμού. Μια αντίληψη που εκπορεύεται, ασκείται και εφαρμόζεται από μια δημοτική αρχή η οποία έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της και δεν εκπέμπει πλέον μήνυμα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή την δημιουργική ικανότητα της κοινωνία».

Συνεχίζοντας τόνισε: « Η απερχόμενη δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια κινείται στα τυφλά, χωρίς κατεύθυνση , χωρίς στόχο , χωρίς ίχνος ορθολογισμού, με άστοχες επίλογες που ταλαιπώρουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Κλείνει το κέντρο της πόλης χωρίς Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, χωρίς πάρκινγκ, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δυσχεραίνεται η προσέγγιση των πολιτών στο Κέντρο.

Για το Πάρκο είπε χαρακτηριστικά : « Στο πάρκο που εγκαινίασε χθες, τι ακριβώς εγκαινίασε; Πέντε φωτιστικά, τη χαλικόστρωση των μονοπατιών μια παιδική χαρά playmobil ή το κτίριο του αναψυκτηρίου και το κηποθέατρο που είναι σε άθλια κατάσταση; Είναι προσβολή για τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Εγκάλεσε τη δημοτική αρχή ότι αδιάφορησε ολοσχερώς για την ενδοχώρα , τους 9 πρώην Δήμους, τα χωριά μας που βιώνουν την ερημιά και την εγκατάλειψη και επίσης αδιαφόρησε πλήρως για τον πρωτογενή τομέα . Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πρότεινε, καθώς βαίνουμε σε περίοδο διατροφικής ανασφάλειας, ο Δήμος Αγρινίου να γίνει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Επίσης είπε ότι ο Παπαναστασίου δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τα κεκτημένα και να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα.

Το Πανεπιστήμιο χάθηκε. Για το ΒΙΟΠΑ (επιχειρησιακό Πάρκο) δεν έγινε κανένα βήμα . Η Σύνδεση με την Ιόνια οδο δεν έγινε ποτέ.
Ο Δρόμος Πλατυγιάλι- Αγρίνιο – Καρπενήσι , καρκινοβατεί.
Το παλιό Νοσοκομείο αποτελεί ακόμη ένα σκοτεινό σημείο στην πόλη.

Η έδρα της Μητρόπολης δεν ήρθε ποτέ στο Αγρίνιο, Τραπεζικά Καταστήματα, Ταχυδρομεία και άλλες υπηρεσίες φεύγουν με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα και να χάνει συνεχώς δυνάμεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τραπεζιώτης επίσης τόνισε: «Οι θεμελιώδεις αρχές μας και ο θεμέλιος λίθος είναι η Νομιμότητα και η Διαφάνεια, η Δημοκρατική Νομιμότητα και Δημοκρατική Συγκρότηση , η Πολιτική και Διοικητική Αυτοτέλεια , Συμμετοχή και η Αποκέντρωση , η Αρχή της Αυτονομίας. Δεν είμαστε κομματικοί εντολοδόχοι γι’αυτό και στο ερώτημα Τοπική Αυτοδιοίκηση ή κομματική σκοπιμότητα η απάντηση είναι υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το προβάδισμα το έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που είναι συνυφασμένος με το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία «αποβλέπει στο κοινό της πόλεως αγαθό», δεν είναι επιχείρηση ή μηχανισμός που προωθεί προσωπικά , οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.

Δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο αλλά να αποδώσουμε το Δήμο στους πολίτες και με το σύνθημα «ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» θα προχωρήσουμε στη θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου.

Για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη , ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, μεταξύ άλλων εξήγγειλε την δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου –ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ. Υπηρεσία με τίτλο ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο Δημογραφικό πρόβλημα και υιοθέτησε τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ εξήγγειλε χρηματική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο
Εξήγγειλε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ με κριτήρια για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή άλλες μορφές ενέργειας και τέλος ανέφερε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η τοπική οικονομία προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και έργα και μεταξύ άλλων :

-Γραφείο Ευρωπαικών Προγραμμάτων στις Βρυξέλλες
-Δίκτυο Πόλεων και Ενώσεων(Αρθρο του Κ.Δ.Κ)
– Σύσταση Οργανισμού Invest in Agrinio.
– Με άξονα το νερό και τις περιοχές natura:
✔ Υδατοδρόμιο
✔ Συνεδριακό Κέντρο
✔ Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη περιοχή Νερομάνα
✔ Οικολογική Κατασκήνωση ( eco camping)
✔ Περιηγητικά πλοιάρια ωθούμενα με ηλιακή ενέργεια στη λίμνη Τριχωνίδα
✔ Πλωτές εξέδρες σε 5 σημεία της λίμνης Τριχωνίδας για το δέσιμο των πλοιαρίων και τις ναυταθλητικές δραστηριότητες.
✔ Υδροπάρκο – μεγάλο θεματικό πάρκο νερού
✔ Μουσείο νερού
✔ Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Τριχωνίδα.
✔ Αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της παρουσίασης του ψηφοδελτίου:

Δείτε εικόνες:

trapeziotis (9)

trapeziotis kosmos (3)

trapeziotis kosmos (7)

trapeziotis kosmos (8)

trapeziotis kosmos (9)

trapeziotis kosmos (10)

trapeziotis (2)

tsaikou tafiadis

trapeziotis (4)

trapeziotis (6)

trapeziotis (8)

trapeziotis (9)

trapeziotis (10)

trapeziotis (12)

trapeziotis (5)

zamparas (1)

trapeziotis papastrateio (2)

trapeziotis papastrateio (3)

trapeziotis papastrateio (4)

trapeziotis papastrateio (5)

trapeziotis papastrateio (6)

trapeziotis papastrateio (7)

trapeziotis papastrateio (8)

trapeziotis papastrateio (9)

trapeziotis papastrateio (10)

trapeziotis papastrateio (11)

trapeziotis papastrateio (12)

trapeziotis papastrateio (13)

trapeziotis papastrateio (14)

trapeziotis papastrateio (15)

trapeziotis papastrateio (1)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Καλά τι δουλειά είχε εκεί ο Ζαμπαρας και ο Μωραιτης του ΣΥΡΙΖΑ αφού λέτε ακομματιστος συνδυασμός; πάτε να αρχίσετε κάτι ωραίο και στο τέλος το σκοτώνεται. Καλά ένας από τους συμβούλους δεν έχει μυαλό να ταρακουνήσει τον Τραπεζιωτη; μία ζωή λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button