ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Παράγινε το κακό με τις παραβάσεις στους πεζοδρόμους…

Αυτοκίνητα και δίκυκλα διέρχονται θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς

Έχει παραγίνει το κακό με τις παραβάσεις στους πεζόδρομους στο κέντρο. Δεν είναι ανάγκη να το καταγράψει κάποιος δημοσιογράφος, ούτε να το αποτυπώσει κάποιος φωτογράφος.

Αρκεί μία βόλτα πέριξ της κεντρικής πλατείας για να διαπιστώσει κανείς ότι περνά από τις, κατά τα άλλα, πεζοδρομημένες οδούς όποιος θέλει και όποτε θέλει. Προ ημερών, δίκυκλο χτύπησε ένα παιδάκι που βρισκόταν σε πεζόδρομο πέριξ της πλατείας.

Το βράδυ της Κυριακής δύο διανομείς πέρασαν με τα δίκυκλά τους από την Πλατεία Δημοκρατίας δίπλα δίπλα, «μαρσάροντας». Ο ένας μάλιστα παραλίγο να πέσει πάνω σε ένα παιδάκι το οποίο και έπαιζε στον… «πεζόδρομο».

Ήταν αρκετή η εικόνα αυτή για να εξαγριώσει τη μητέρα του παιδιού που πέραν από τις ενέργειές της για να εντοπιστεί ο διανομέας και να του αποδοθούν οι ευθύνες του -όπως και έγινε μερίμνει της Τροχαίας- επικοινώνησε για να ζητήσει το αυτονόητο: Να γίνουν οι «πεζόδρομοι» στο όνομα πεζόδρομοι στην πράξη.

Ο νεαρός διανομέας ταυτοποιήθηκε, το όχημα κατασχέθηκε και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Είναι αδιανόητο, ωστόσο,  να χρειάζεται να τονιστεί ο σεβασμός στην οδική σήμανση σε επαγγελματία οδηγό-διανομέα. Είναι παράλογο, από όπου κι αν το πιάσει κανείς. Είναι θέμα ανευθυνότητας.

Ο έλεγχος στη διέλευση των οχημάτων είναι αδύνατος όσο η σήμανση είναι προσωρινή και… μετακινήσιμη από τον οποιονδήποτε θέλει να την προσπεράσει. Και ο κίνδυνος για πεζούς, παιδιά και πάσης φύσεως περαστικό μεγάλος.

Το «μπαλάκι» στους αρμόδιους. Και φυσικά στον καθέναν μας. Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο, τους δρόμους, τους πεζοδρόμους και ούτω καθεξής είναι υπόθεση όλων.

*Φωτογραφία αρχείου

5 Σχόλια

  1. Τα είδα (Άρτα και Μεσολόγγι) και το είπα, πριν ολοκληρωθούν οι πεζοδρομήσεις.
    Ότι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις πόλεις που έχουν κάνει πεζοδρομήσεις στο κέντρο τους χρόνια πριν από εμάς, το ίδιο θα συνέβαινε και σε εμάς.
    Και ακόμα δεν το έχουν λύσει το πρόβλημα. Είναι πεζόδρομοι μόνο στα λόγια.

  2. Αφού τους έκλεισε τους δρόμους ας τους κάνει ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ την ανευθυνότητα των οδηγών, κυρίως τα μηχανάκια, την ξέρουμε σ αυτή την πόλη χρόνια τώρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button