ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής- Στην κυκλοφορία από 29/3

Συστάσεις του Δήμου στους οδηγούς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής οδού στο Αγρίνιο και αύριο Παρασκευή (29/3) από 07:00 π.μ. θα δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου, με το έργο επιλύθηκε το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών προς το νέο κτίριο του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου αλλά και των πολιτών οι οποίοι διέσχιζαν το τούνελ χωρίς συνθήκες ασφάλειας.


Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούν σε κατασκευή πεζοδρομίου εντός του τούνελ υπερυψωμένου κατά 0,50m πάνω από την επιφάνεια του οδοστρώματος με κιγκλίδωμα και μικρό περιορισμό του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας, οι οποίες όμως εξακολουθούν να έχουν τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία αστικής οδού.

Σημειώνεται ότι λόγω της ύπαρξης τριών σχολικών μονάδων (5ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και 10ο Δημοτικό Σχολείο) το όριο ταχύτητας ήταν και εξακολουθεί να είναι 30 χλμ/ ώρα. Οι οδηγοί πρέπει να τηρούν αυστηρά το όριο για την ασφάλεια των διερχόμενων μαθητών.

Για την εξασφάλιση της τήρησης του ορίου ταχύτητας των 30 χλμ/ώρα και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου που υπέβαλε σχετικές προτάσεις, τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου και στις δύο πλευρές του τούνελ αναβοσβήνοντες φωτεινοί σηματοδότες με πορτοκαλί ένδειξη 24ωρης λειτουργίας και επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα με ραντάρ καταγραφής ταχύτητας των οχημάτων που προειδοποιεί όταν ο οδηγός υπερβαίνει το όριο.

Ακόμα για την επιπρόσθετη ειδοποίηση των οδηγών ώστε να μειώνουν ταχύτητα, τοποθετήθηκαν ειδικές κραδασμικές λωρίδες από ελαστικοπλαστικό υλικό, ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να μειώσουν ταχύτητα.

Επισημαίνεται εκ νέου η παράκληση του Δήμου Αγρινίου για την τήρηση από τους οδηγούς του υφιστάμενου ορίου ταχύτητας των 30χιλ/ώρα και τον σεβασμό στην ασφάλεια των παιδιών.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button