Γεγονότα

Αγρίνιο: Οι πρώτες "καμπάνες" για το κάπνισμα

epi-kapnismaΜετά από μια περίοδο “προσαρμογής” και υποδείξεων, ξεκίνησε στην ουσία η  εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στην αγορά του Αγρινίου. Χθες το απόγευμα, συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και συγκεκριμένα ένας υπάλληλος συνοδευόμενος από αστυνομικούς, πραγματοποίησε ελέγχους σε 16 συνολικά καταστήματα (καφέ-μπαρ-καφενεια κλπ) και επέβαλλε πρόστιμα σε πέντε συνολικά επιχειρήσεις.

Να θυμίσουμε πως το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 600 ευρώ ανά παράβαση (τασακια, κάπνισμα, ταμπέλες) και εάν πληρωθεί αμέσως μειώνεται στο μισό. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στις αρμόδιες υπηρεσίες, φτάνουν πλέον καθημερινά οι καταγγελίες, όχι μόνον από πολίτες αλλά και από άλλους επαγγελματίες που καταγγέλλουν συνάδελφους τους!

Σε γενικές γραμμές πάντως φαίνεται πως και στο Αγρίνιο, υπάρχει τάσης συμμόρφωσης των επαγγελματιών, αν και αντιδράσεις υπάρχουν και δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν αφού υπάρχουν και οι καπνιστές που εκφράζουν την δυσφορία τους για το μέτρο.

Οι έλεγχοι πάντως πρόκειται να συνεχιστούν  αφού και οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο είναι σαφείς και αυστηρές, αλλά και γιατί οι καταγγελίες συνεχίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button