ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Αγρίνιο Μπορείς»: «Η αναίτια σπατάλη χρημάτων του Δήμου συνεχίζεται, ζητάμε χρηστή διαχείριση»

«Η δημοτική αρχή καλυπτόμενη πίσω από την πλειοψηφία που έχει στα συλλογικά όργανα δεν αποδέχεται τίποτα πιά και λειτουργεί δίχως φειδώ».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, «Αγρίνιο Μπορείς», με την οποία και καταλογίζει αναίτια σπατάλη χρημάτων από την Δημοτική Αρχή.


Η ανακοίνωση:

«Κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αγρινίου στις 24-04-2023 εισήλθαν θέματα προς συζήτηση τα οποία αποδεικνύουν τον «σεβασμό» που έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου στην διαχείριση του χρήματος των δημοτών.

Θέμα προς συζήτηση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού η οποία συμπεριλάμβανε την  δημιουργία κωδικού εξόδου ποσού 37.200 € για Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου κατά την διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και Μονάδας Επεξεργασίας Bιοαποβλήτων (ΜΕΒ) εντός του ΧΥΤΑ 2ης Δ.Ε. και 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία».

Ως μέλη της οικονομικής επιτροπής (Καψάλης Παναγιώτης και Κουτρουμάνος Χρήστος) επιχειρηματολογώντας, επισημάναμε πως είναι μια περιττή σπατάλη, η οποία δεν είναι απαραίτητη και ως εκ τούτου η αυτόβουλη πλεονάζουσα ενέργεια  από την δημοτική αρχή προκαλεί αναίτια σπατάλη δημόσιου χρήματος από τα οικονομικά του Δήμου Αγρινίου.

Η δημοτική αρχή καλυπτόμενη πίσω από την πλειοψηφία που έχει στα συλλογικά όργανα δεν αποδέχεται τίποτα πιά και λειτουργεί δίχως φειδώ.

Ως δημοτική παράταξη καταψηφίσαμε την εν λόγω δαπάνη αλλά δεν εισακουστήκαμε και άλλη μια μη απαραίτητη δαπάνη επιβαρύνει τον Δήμο με το ποσό των 37.200 €.

Συνέχεια συζήτησης με θέμα τροποποίησης της 34/2023 απόφασης της οικονομικής επιτροπής η οποία ελήφθη σε συνεδρίαση που διεξήχθη στις 01-03-2023 και μέσα σε 40 ημέρες επανέρχεται προς συζήτηση το ίδιο θέμα με μεταβολή αύξηση του προϋπολογισμού της μελέτης, ποσού 23.000 € και με αιτιολόγηση αυτής της μεταβολής η αύξηση τιμών των υλικών το τελευταίο δίμηνο.  Έκφραση αμφιβολιών από την παράταξή μας ως προς την αιτιολόγηση της τροποποίησης  του προϋπολογισμού διότι έχοντας γνώση της αγοράς, το τελευταίο διάστημα των 40 ημερών, δεν προέκυψε αύξηση των τιμών κατά 23% αλλά αντιθέτως μείωση, σύμφωνα και με τα στοιχεία του πληθωρισμού. Η αναίτια μεταβολή του προϋπολογισμού έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση του Δήμου κατά 23.000 €».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καψάλης υπογράμμισε:

«Τα χρήματα δεν είναι της Δημοτικής Αρχής αλλά των Δημοτών της και αξίζουν σεβασμό ώστε να τα χρησιμοποιεί με σύνεση.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή την χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button