ΑτζένταΠροτεινόμεναΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αγρίνιο: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται η επιστημονική διημερίδα για τα καρδιολογικά προβλήματα

Στις 14 και15 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο

«Σύγχρονη προσέγγιση συνήθων καρδιολογικών προβλημάτων». Αυτός είναι το τίτλος της επιστημονικής διημερίδας που θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο Συνεδριακό Κέντρο Αγρινίου, στις 14 και στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Η περιφερειακή επιστημονική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τα νοσοκομεία Αγρινίου και Σισμανόγλειο Αθηνών, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και απευθύνεται όχι μόνο στους καρδιολόγους αλλά και σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.


Εξάλλου, για το λόγο αυτό στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διημερίδας (Σάββατο) έχουν ενταχθεί διαδραστικά τραπέζια συζήτησης πάνω σε διάφορες θεματικές που θα αφορούν όχι μόνο τους καρδιολόγους αλλά και αναισθησιολόγους, παθολόγους και άλλες ειδικότητες.

Η Διημερίδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή με την πλειοψηφία των ομιλητών να δίνει το «παρών» δια ζώσης. Οι βασικές θεματικές θα εστιάσουν στα αιφνίδια καρδιακά επεισόδια, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, την καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, τον συσχετισμό του κορωνοϊού με όλα τα καρδιοαγγειακά νοσήματα καθώς και τον άξονα «γυναίκα και καρδιά».

Φυσικά θα υπάρχουν και ομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ενημέρωση του κοινού και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των υπηρετούντων την υγεία, συνιστά τον καλύτερο συνδυασμό για την πρόληψή και την θεραπεία.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της Διημερίδας, η οποία δεν διεξάγεται τυχαία στο Αγρίνιο.

Ιθύνων νους εξάλλου είναι ο διευθυντής της καρδιολογικής του Σισμανόγλειου και πρόεδρος της Ένωσης των Επεμβατικών Καρδιολόγων Ελλάδας, Γιώργος Τριάντης, ο οποίος κατάγεται από την πόλη.

Φυσικά, και αρκετοί από τους ομιλητές έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και επιθυμούν πέραν της ενημέρωσης του κοινού και την ανάδειξη της σημασίας ύπαρξης επαρκών δομών και προσωπικού στις δομές υγείας στο Αγρίνιο, το οποίο και αποτελεί σημείο αναφοράς για μία υγειονομική περιφέρεια 150.000 ανθρώπων.

Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές ΕΔΩ

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button