Αγρίνιο: Δράση του Πανεπιστημίου Πατρών για εγγραφές παιδιών ρομά στο σχολείο

Το πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» που υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γεώργιο Νικολάου, πραγματοποίησε ενημέρωση στους πληθυσμούς Ρομά του Δήμου Αγρινίου.

Η ενημέρωση έγινε από τις 06 έως τις 10 Μαρτίου, σχετικά με τις εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικού.
Συγκεκριμένα οι γονείς ενημερώθηκαν για την διαδικασία εγγραφής, για την προθεσμία εγγραφής (01-20 Μαρτίου 2023) και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποχρεωτικότητα αλλά και την σπουδαιότητα της έγκαιρης εγγραφής των παιδιών και την σημασία της συστηματικής τους φοίτησης.

Η ισότιμη και ενεργή συμμετοχή των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία, η μείωση της σχολικής διαρροής και η ολοκλήρωση της σχολικής φοίτησης αποτελούν θεμέλια μέσω των οποίων οι κοινότητες Ρομά μπορούν να διεκδικήσουν και να επιτύχουν νέες προοπτικές τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη, όσο και για την κοινωνική τους ένταξη.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, με κωδ.ΟΠΣ 5049099.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο πανεπιστήμιο Πατρών ρομά σχολείο