sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Πλούσιο Σαββατοκύριακο από δράσεις που προάγουν Αθλητισμό και Πολιτισμό (φωτο & video)

Για ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο από δράσεις που έχουν στόχο να προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο Αγρίνιο, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χριστίνα Σταρακά και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Πρόκειται για το «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΓΕΑ, Χρήστος Θετάκης:

«Έχουμε στήσει αυτές τις εκδηλώσεις που θεωρούμε αγκαλιάζουν το αθλητικό και το πολιτιστικό κομμάτι, για να κατεβάσουμε τους Αγρινιώτες στον δρόμο.
Με αγωνία περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα για το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.


Για να στηθεί αυτή η εκδήλωση δούλεψε πάρα πολύ το τμήμα τοπικής ιστορίας για να μπορέσουν να γίνουν οι γρίφοι, όπου έγινε σημαντική δουλειά.
Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να ζωντανέψουμε τα μνημεία της πόλης μας μέσω του παιχνιδιού.

Μέχρι 1000 άτομα θα πάρουν μετάλλιο. Θέλουμε να γίνει μια γιορτή να βγει στον δρόμο ο κάθε Αγρινιώτης, οι οικογένειες, με οποιοδήποτε τρόπο. Με τα πόδια, το ποδήλατο, ακόμη και τα μωρά με το καρότσι.

Μεγάλη συμβολή από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, από τους προπονητές και τους δασκάλους, τους χορηγούς, την Ακτίνα Εθελοντισμού του δήμου και όλα τα παιδιά των ακαδημιών.

Στην εκδήλωση το βράδυ θα ανακηρυχθούν οι νικητές του κρυμμένου θησαυρού».

Έπειτα μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά:

«Ευχαριστούμε την ΓΕΑ που μας φιλοξενεί για την συνέντευξη. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων ετών είναι τιμή της Περιφέρειας να συμμετέχει στην διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και στο κυνήγι του θησαυρού.

Θεωρώ θα προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό, θα μπορέσουμε να πετύχουμε ανάδειξη και προβολή της πόλης.

Σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας, να έχουν την ίδια επιβράβευση και με τη γνωριμία με το Αγρίνιο
Το κυνήγι του θησαυρού είναι μια νέα δράση.

Υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση στη ΓΕΑ για την προσφορά της. Παραδοσιακά υπήρξε πόλος έλξης των πιο ανήσυχων Αγρινιωτών, ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες.
Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι μήνυμα που θέλουμε να περάσει μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Θα προσφέρουμε με όλες τις δυνάμεις μας να πετύχουν αυτές οι δράσεις και να καθιερωθούν, ώστε να γίνει μελλοντικά πόλος έλξης για επισκέπτες.
Να προβάλλουμε αυτή την όμορφη και μεγάλη πόλη το Αγρίνιο.

Συγχαρητήρια στη ΓΕΑ για την ιδέα διοργάνωσης των δυο εκδηλώσεων και καλή επιτυχία».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου:

«Ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ για τη συνέντευξη τύπου μιας σπουδαίας διοργάνωσης. Τρίτη διοργάνωση που προέκυψε αρχικά από τα “Παναγρίνια” που ήταν μια ιδέα της Δημοτικής Αρχής, της ΓΕΑ και άλλων φορέων όπως η Αρχαιολογική Εταιρεία.

Είναι ένα τουριστικό προϊόν. Η ΓΕΑ όλοι ξέρουν λίγο πολύ τι είναι. Δεν θα πω ποσό σπουδαία ήταν. Ήταν πάντα και θα είναι και πάντοτε έχει σπουδαίους ανθρώπους στη διοίκησή της και σπουδαίες δράσεις.

Να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον στόχο της αναβάθμισης της περιοχής. Όπως κάναμε με πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
Φτιάξαμε ήδη πολλά γήπεδα όπως το ΔΑΚ και ήδη γίνονται και άλλα, ενώ θα ακολουθήσουν και νέα έργα. Έχουμε βγάλει φωτογραφία πως ήταν πριν και πως είναι σήμερα για να το δείξουμε στον κόσμο.

Αν γίνει το «μπαλόνι» γήπεδο μπάσκετ που ετοιμάζουμε οι σύλλογοι θα πάρουν έξτρα ώρες.

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που δίνει δύναμη να προχωρήσουμε.

Οι άνθρωποι του δήμου εγκαταλείπουν πολλές φορές τις δουλειές τους και τη ζωή τους για να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην πόλη και τον δήμο γενικότερα.
Η λογική είναι να δώσουμε καλύτερες δυνατότητες και καλύτερες προοπτικές για την πόλη μας. Για τα παιδιά μας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button