Αγρίνιο: Από μια… κολοκύθα ξεκίνησε όλη η φημολογία για σχέδιο εμπρηστών!

Έχουμε ξεφύγει, αυτό είναι βέβαιο! Θα ακούσατε τις προηγούμενες μέρες την έντονη φημολογία για εμπρηστές με αθηναϊκές πινακίδες που επιχειρούσαν να κάψουν δασική περιοχή στο Αγρίνιο, ε;

Πως θα σας φαινόταν να μαθαίνατε ότι για όλα έφταιγε μια… κολοκύθα; Ε, λοιπόν, η υπόθεση έχει ως εξής: Κάτοικος της περιοχής μας, φιλοξενούσε δικό του άνθρωπο από την Αθήνα και πήγαν την επίμαχη ημέρα να επισκεφτούν άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, σε οικισμό πολύ κοντά στο Αγρίνιο. Η ηλικιωμένη αυτή συγγενής, τους έδωσε μια μεγάλη κολοκύθα να πάρουν μαζί τους…


Στην επιστροφή, λοιπόν, κοντά στην δασώδη περιοχή που μεσολαβεί, η κολοκύθα άρχισε να χτυπά δεξιά κι αριστερά στο πορτ μπαγκάζ. Οπότε ο κάτοχος του αυτοκινήτου είχε την (ατυχή όπως αποδείχθηκε) ιδέα να ξεφορτωθεί την κολοκύθα. Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και την πέταξε στην πλαγιά. Έλα όμως που ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο, που πήρε την αστυνομία- αφού είχε καταγράψει τις πινακίδες-, θεωρώντας ότι πέταξε κάτι ύποπτο στο δάσος!

Ε, ακολούθησαν αναζητήσεις, ο άνθρωπος εντοπίστηκε, προσήχθη στο τμήμα για καταθέσεις κι έγινε έρευνα στο αυτοκίνητό του, μέχρι να αποδειχθεί ότι το παρανάλωμα του πυρός πήγαινε κανονικά για… κολοκυθόπιτα!

Έχει γεμίσει ο τόπος με… Σέρλοκ Χολμς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, ειδικά μετά τις ειδικές συνθήκες του κορωνοϊού, αυτό είναι σίγουρο. Από την άλλη, ο φόβος για τις φωτιές ενεργοποιεί και περίεργα αντανακλαστικά. Όμως το μεγάλο κακό το κάνει η αναπαραγωγή από τα social media και η τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνουν πολλοί σε δήθεν ειδήσεις, η “ανάγκη” για διάδοση, ακόμη κι ενός χονδροειδούς ψέματος.

Συνέβαινε και παλιότερα, όμως τώρα έχει πάρει τρομερές διαστάσεις, κυρίως λόγω της ταχύτητας που μεταδίδεται ένα ψέμα!
Φαντάσου, στην περίπτωση αυτή, να τραβιέσαι στην αστυνομία ή να σου επιτεθεί κάποιος γιατί πέταξες μια… κολοκύθα!

η συντακτική καιγόμενη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο εμπρησμός κολοκύθα