sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Αντιδράσεις των Ρομά για την διακοπή παροχής νερού σε σπίτια και οικισμούς (φωτο)

Τι δηλώνουν ο γραμματέας του Συλλόγου Ρομά Αγρινίου, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ

Έντονα είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες αρκετών Ρομά για το γεγονός ότι συνεργεία της ΔΕΥΑ Αγρινίου προχώρησαν σε διακοπή συνδέσεων ύδρευσης σε οικήματα και οικισμούς στο Αγρίνιο λόγω οφειλών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει στο agriniopress ο γραμματέας του Συλλόγου Ρομά Αγρινίου, Νίκος Κοκκώνης, συνεργεία συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, δίχως προηγουμένως να υπάρξει κάποιο ειδοποιητήριο, προχώρησαν σε διακοπές σε αρκετά σημεία όπου κατοικούν Ρομά στην πόλη του Αγρινίου, όπως στους καταυλισμούς του ΔΑΚ, στις εργατικές κατοικίες Δοκιμίου, στα Αη βασιλιώτικα και στην περιοχή του Αστυνομικού Μεγάρου.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις των Ρομά, οι οποίοι και σε αρκετές των περιπτώσεων δεν επέτρεψαν στα συνεργεία να ολοκληρώσουν το έργο τους. «Εν μέσω πανδημίας είναι παράλογο να κόβεται το νερό για τον κόσμο», αναφέρει ο κ. Κοκκώνης.

«Δεν λέμε να μην κάνουν τα συνεργεία την δουλειά τους, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν οφειλές. Όπως σε κανονικές συνθήκες γίνονται διακανονισμοί και πληρώνει ο κόσμος το ρεύμα του ή το νερό του έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Αλλά όχι να κόβουν το νερό. Ήρθαν χωρίς να έχει προηγηθεί ειδοποίηση ενώ υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό να κόψουν το νερό. Οι περισσότεροι Ρομά είναι χωρίς δουλειά με τις λαϊκές να λειτουργούν με μειωμένη σύνθεση και τα μεροκάματα να έχουν επίσης μειωθεί. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει και τον χωρίς νερό να μην έχει να πλυθεί; Δηλαδή πρέπει να γεμίσει η πόλη με κορωνοϊό;» διερωτάται.

Αντιπροσωπεία Ρομά, παρουσία του διαμεσολαβητή κέντρου κοινότητας Ρομά κ. Αλέξανδρου Κοκκώνη, είχε άμεσα συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, κ. Κώστα Καλαντζή. Μάλιστα, υπήρξε δέσμευση ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που ανέκυψε, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Καλαντζής στο agriniopress υπογραμμίζοντας ωστόσο τα εξής: «Η ΔΕΥΑ Αγρινίου ως επιχείρηση θέλει τα οφειλόμενα, πράγμα απολύτως φυσιολογικό. Σε άλλους πολίτες θα είχαν προχωρήσει οι διακοπές ωστόσο εδώ δεν έγινε καμία διακοπή παροχής ύδρευσης. Δόθηκε εντολή παρόλα αυτά από τον Δήμαρχο να μην υπάρξει καμία διακοπή, μέχρι να ξεπεραστεί η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό».

Για το ζήτημα μίλησε στο agriniopress και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κ. Κοκκώνη: «Υπήρξαν και διακοπές παροχών, έλαβε χώρα και συνάντηση. Συνεργεία της ΔΕΥΑ προχώρησαν σε διακοπές συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι και ενημέρωσαν την υπηρεσία για τις ενέργειες, ωστόσο οι διακοπές έγιναν σε οικήματα με υπερβολικά μεγάλες οφειλές ή με παράνομες συνδέσεις. Για 150 και 200 ευρώ δεν θα ενόχλησαν».

Ο κ. Κιτσοπάνος τόνισε ότι δεν υπήρξαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις από μέρους των Ρομά, υπό το πρίσμα ότι το ζήτημα διευθετήθηκε μέσα σε λίγη ώρα, ενώ η αντιπροσωπεία τους σε συνεργασία με τον κ. Κοκκώνη μεσολάβησε ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των διακανονισμών για τις περιπτώσεις όπου υπήρξαν διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ερωτηματικό το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε για να προχωρήσει η διακοπή των συνδέσεων, εν μέσω lockdown και αυστηρων υγειονομικών περιορισμών και μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κωνσταντίνος Ρίγκος

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button