Αυτοδιοίκηση

Αγοράστηκε το οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

pol-loukopoulos-sxol“Σήμερα κλείνει, επιτέλους, μια  εκκρεμότητα πολλών χρόνων. Η αγορά οικοπέδου 10 στρεμμάτων για  το 3ο Δημοτικό Σχολείο ήταν βασική πολιτική επιλογή της Δημοτικής μας αρχής και σήμερα  γίνεται πράξη.”, επισημαίνεται στην δήλωση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλου , με αφορμή την υπογραφή της εξαγοράς του οικοπέδου από τον Δήμο.

Επιλέξαμε μάλιστα ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων ώστε το κτίριο που θα γίνει σε αυτό να είναι σύγχρονο, άνετο και λειτουργικό, αυτό δηλαδή που αρμόζει στα παιδιά μας.

Επίσης σχεδιάζουμε στο σχολικό συγκρότημα να λειτουργεί κλειστό γυμναστήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών αλλά και της ανατολικής περιοχής της  πόλης μας.

Ταυτόχρονα το παλαιό κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, όταν ανεγερθεί η νέα σχολική μονάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νηπιαγωγείο ή παιδικός σταθμός.

Η αγορά αυτό κοστίζει στο Δήμο 190.000 ΕΥΡΩ περίπου.

Δεν σας κρύβω όμως ότι αυτό ήταν το κίνητρό μου όταν στην αρχή της θητείας μου αποφάσισα να αποποιηθώ τον μισθό του Δημάρχου. Επιθυμούσα με τα χρήματα που θα εξοικονομούσαμε να προχωρήσουμε στην αγορά αυτή.

Σαν παλιός δάσκαλος ξέρω ότι η σχολική στέγη είναι απαραίτητη υποδομή για τη Ναύπακτο του μέλλοντος.

Ελπίζω η ένταξη της αποπεράτωσης του Ειδικού Σχολείου στο ΕΣΠΑ με το ποσό του 1.600.000 ΕΥΡΩ και η αγορά του οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο να είναι μόνο η αρχή.

Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button