Γεγονότα

Αγωνία για δεκάδες δημ. υπαλλήλους στο Αγρίνιο

epi-ergazomenoi

Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι σε διάφορους φορείς του Δημοσίου στην Αιτωλ/νία που από χθες Τρίτη, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την διαθεσιμότητα κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που ουσιαστικά αποτελεί και τον προάγγελο για απολύσεις από το Δημόσιο, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Στο στόχαστρο αιφνιδίως έχουν μπει, μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς και οι εκπαιδευτικοί της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και οι τ. αγροφύλακες που εδώ και χρόνια εργάζονται στα δασαρχεία ως δασοφύλακες.

Οι αριθμοί των υπαλλήλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι αμείλικτοι και στην Αιτωλ/νία και ειδικότερα στην περιοχή του Αγρινίου. Υπολογίζεται πως είναι πάνω από 50 οι εκπαιδευτικοί τεχνικής – επαγγελματικής που εισέρχονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο νομό, οι περισσότεροι στην περιοχή του Αγρινίου.

Στον δήμο του Αγρινίου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αφού πενήντα άτομα εισέρχονται σε διαθεσιμότητα . 17 είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί και εννέα οι σχολικοί φύλακες. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι 25 εργαζόμενοι που συνεχίζουν να απασχολούνται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για εργαζομένους των πρώην δήμων που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο και που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις μέσω Stage και έχουν προσωρινές διαταγές παραμονής στην εργασία τους, μέχρι οι προσφυγές τους να τελεσιδικήσουν. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί οι υποθέσεις αυτές θα εκδικαστούν με διαδικασίες – εξπρές μέχρι το τέλος του χρόνου, με τους εργαζόμενοι αυτούς να έχουν επίσης πολύ σοβαρές πιθανότητες να βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο είναι και αυτό των πρώην αγροφυλάκων που μεταφέρθηκαν στα Δασαρχεία μετά τη διάλυση της Αγροφυλακής. Δεκαεπτά είναι συνολικά οι πρώην αγροφύλακες που εργάζονται στο Δασαρχείο του Αγρινίου, 37 συνολικά στην Αιτωλ/νία. Και γι αυτούς τους εργαζόμενους φέρεται να έχει αποφασιστεί η ένταξη τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στον δήμο του Αγρινίου, μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr είναι πολύ πιθανή η κατάληψη του δημαρχείου την Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button