ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ για καθυστέρηση των συστημάτων ασφαλείας

Την ώρα που ολόκληρο το πανελλήνιο εξακολουθεί να θρηνεί τον χαμό 57 ψυχών στην τραγωδία στα Τέμπη, έγινε γνωστό πως η Hellenic Train έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2022 για κακή κατάσταση της υποδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Την ώρα που όλοι δείχνουν να προσπαθούν να αποφύγουν την ανάληψη της οποιασδήποτε ευθύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το φως της δημοσιότητας βλέπει σήμερα, Τετάρτη (8/3), η πληροφορία πως τον περασμένο Δεκέμβριο η Hellenic Train είχε καταθέσει αγωγή κατά του ΟΣΕ για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σιδηροδρομικές γραμμές στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Mega, στην εν λόγω αγωγή -που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2022- η Hellenic Train κατηγορούσε τον ΟΣΕ για κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη αγωγή η εταιρεία ζητούσε από τον ΟΣΕ το ποσό των 1.149.000 ευρώ για εργασίες που υποχρεώθηκε να κάνει για να κρατήσει ασφαλές το δίκτυο από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.


Στην αγωγή αναφέρεται πως τα έργα γίνονται για να καταστεί το δίκτυο ασφαλές ενώ στην αγωγή γίνεται λόγος για κακή κατάσταση της υποδομής.


Το έγγραφο του ΟΣΕ που ρίχνει όλες τις ευθύνες στον σταθμάρχη

Αποκαλυπτικό είναι το πρώτο έγγραφο που συνέταξε την 1η Μαρτίου ο ΟΣΕ για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με επιβατικό τρένο με τουλάχιστον 300 επιβάτες να συγκρούεται μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία, με τραγικό απολογισμό 57 άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους.

Ο ΟΣΕ, σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο «φως» ο ΑΝΤ1, επιρρίπτει τις ευθύνες για το δυστύχημα στον σταθμάρχη Λάρισας καθώς, όπως σημειώνει, «παρέλειψε για άγνωστο λόγο να επαναφέρει την αιχμή 118», το κλειδί δηλαδή, «στην κύρια γραμμή», αφήνοντας την εμπορική αμαξοστοιχία στην παρακαμπτήριο. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει, όμως, αυτό που σημειώνει ο ΟΣΕ στο έγγραφο για τον ρόλο του μηχανοδηγού του Intercity «IC62».

Ο μηχανοδηγός ενήργησε σωστά

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, ο μηχανοδηγός – ως όφειλε – ακολούθησε τη σωστή διαδικασία, που επιτάσσει να ζητήσει επανάληψη του τηλεγραφήματος, της εντολής δηλαδή για το πού πηγαίνει από τον σταθμάρχη Λάρισας. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί κάποιο λάθος.

Πλην όμως, ο σταθμάρχης του έδωσε την απάντηση πως «έχετε γραμμή μέχρι είσοδο Νέων Πόρων». Τέλος, το έγγραφο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, σοβαρά λάθη και παραλείψεις προκάλεσαν το σοβαρό και θανατηφόρο συμβάν».

reader

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button