Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επετειακός εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νεροσύρτη

Επετειακός εορτασμός – πρωινή θεία λειτουργία, για τα 100 (εκατό) χρόνια από την ίδρυση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νεροσύρτη, στο χωριό Νεροσύρτης της Κοινότητας Χαλικίου του Δήμου Θέρμου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στον εν λόγω ναό, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, σύμφωνα με τη σχετική προβαλλόμενη ανοικτή πρόσκληση της οικείας Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Σίγουρα η παρουσία καθενός σ΄ αυτή την ξεχωριστή γιορτή αποτελεί εκδήλωση τιμής τόσο στον εν λόγω Ιερό Ναό όσο και σ’ εκείνους που με ελάχιστα μέσα κατάφεραν τότε, εκείνα τα δύσκολα χρόνια, να χτίσουν τον ναό, κι ακόμα σ’ αυτούς που πρόσφατα κατάφεραν να τον ανακαινίσουν προσφέροντας απ’ το υστέρημά τους και εκδηλώνοντας έτσι, και εκείνοι και ετούτοι, έμπρακτα τη θρησκευτική τους πίστη και την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Με την ευκαιρία αυτή, και ως ελάχιστη εκδήλωση τιμής εκ μέρους μου, αναδημοσιεύω στον σύνδεσμο που ακολουθεί ένα παλαιότερο δημοσίευμά μου για τον εν λόγω Ιερό Ναό, την “Αγία Παρασκευή του λόφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button