Γεγονότα

Άφαντος ο Κούπα σε Ελλάδα κι Αλβανία

geg-drapetes-hesprotiaΑπό το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ταυτοποιήθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Ιλίρ Κούπα στο σπίτι στο Κερασοχώρι Φιλιατών, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είναι σχεδόν απολύτως βέβαιες ότι εισήλθε στο Αλβανικό έδαφος.

Μετά από 25 ολόκληρες ημέρες ανθρωποκυνηγητού ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων μάλλον είχε πετύχει αυτό που από την αρχή είχε ως στόχο. Να διαφύγει και να αναζητήσει καταφύγιο στην πατρίδα του.

Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζεται ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στην περιοχή. Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι η ταυτοποίηση και η σύγκριση όλων των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που έχουν βρεθεί στα τρία σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από το Μάριον Κόλα και τον Ιλίρ Κούπα.
Στο Άνω Ζάλογγο, το Πολύδροσο και το Κερασοχώρι.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές αρκετά δαχτυλικά αποτυπώματα είναι «τυφλά».

Η σύγκριση μεταξύ αυτών που θα γίνει στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας θα δείξει αν υπάρχουν ίδια και στα τρία ή τα δύο σπίτια. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί τότε οι αρχές θα είναι βέβαιες ότι πρόκειται για συνεργούς που βοήθησαν στην επιχείρηση διαφυγής.

Εν τω μεταξύ κανένα φως για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα δεν έχει προκύψει ούτε από την έρευνα της Αλβανικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες εντοπίζονται τόσο κοντά στα σύνορα όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος. Ελάχιστες είναι οι αναφορές και στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία περιορίζονται κυρίως στην αναμετάδοση των ελληνικών.

http://www.epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button