Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στην αεροπορική μονάδα στο Άκτιο μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου (φωτο)

Με αφορμή τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου επισκέφθηκαν την αεροπορική μονάδα υποστήριξης FOB AKTION.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου σχετικά με την επίσκεψη των μαθητών:

Μέχρι προσφάτως οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου παρατηρούσαν στον ουρανό τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας, εκφράζοντας την έκπληξή τους από τους ελιγμούς και την ταχύτητα που ανέπτυσσαν οι πιλότοι, διασχίζοντας τους αιθέρες πάνω από την πόλη τους.


Την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους, είχαν την μοναδική εμπειρία να θαυμάσουν από κοντά αεροσκάφη όπως το RF-4E Phantom, το Mirage F-1CG και το ελικόπτερο ΑΒ-212 κατά την επίσκεψη τους στο αεροδρόμιο της Μονάδας Υποστήριξης FOB AKTION, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στο αεροδρόμιο, μας υποδέχτηκαν με χαρά, ευγένεια και προθυμία.

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση των πολεμικών αεροπλάνων, ενημερώθηκαν για τον οπλισμό που φέρουν αλλά και τον ατομικό εξοπλισμό των πιλότων, ενώ οι χειριστές του ελικοπτέρου αεροδιακομιδών τους ενημέρωσαν για τη σημαντική αποστολή τους.

Τα παιδιά δεν έχαναν την ευκαιρία να εκφράζουν τις απορίες τους στους υπευθύνους της ξενάγησης ενώ δεν ήταν και λίγα εκείνα, κυρίως τα αγόρια, που δεν έκρυβαν το ενδιαφέρον τους για το επάγγελμα του αεροπόρου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων με τους μικρούς μαθητές να μην κρύβουν την ικανοποίηση τους από την ξεχωριστή αυτή εκδρομή που πραγματοποίησε το σχολείο τους.

Ο Διευθυντής
Καντάνης Παντελής

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button