Αδυσώπητη η μάχη για την άνοδο στη Super League

Αυτό που συμβαίνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε στη συγκεκριμένη κατηγορία, ούτε σε καμιά άλλη, έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο επτά ομάδες να βρίσκονται τόσο κοντά και να έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες για άνοδο. Κι όλα αυτά μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης αντί να ξεδιαλύνουν το τοπίο, το μπέρδεψαν πάρα πολύ. Όλες οι ομάδες της πρώτης επτάδας νίκησαν και το βράδυ μπήκε το “κερασάκι στην τούρτα” με το διπλό του Ολυμπιακού Βόλου στη Ριζούπολη. Και εκεί που όλοι θεωρούσαν τον Απόλλωνα με το ενάμιση πόδι στη Super League, τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός τριάδας!


Το μόνο που “κλείδωσε” είναι οι επτά πρώτες ομάδες. Τρεις θα πάρουν την απ’ ευθείας άνοδο και οι άλλες τέσσερις θα διεκδικήσουν το επιπλέον εισιτήριο μέσω των Play-off. Ο Πανσερραϊκός που εποφθαλμιούσε άνοδο (έστω και με λιγότερες πιθανότητες) έχασε οριστικά το τρένο, μετά την ήττα στην έδρα του από την Καλλονή. Ταυτόχρονα έδωσε στους νησιώτες σημαντική ώθηση.

Στα άλλα παιχνίδια οι νίκες των φαβορί ήταν αναμενόμενες. Το διπλό του Ηρακλή στην Επανομή, η επικράτηση του Εργοτέλη επί του Εθνικού Γαζώρου, που ήρθε πολύ δύσκολα. Και βέβαια η νίκη της Νίκης Βόλου επί του Θρασύβουλου. Και οι τρεις αναμενόμενες ήταν.

Κάνει το καθήκον του
Το διπλό του Παναιτωλικού στα Ψαχνά (φωτο), ούτε αναμενόμενο ήταν, ούτε εύκολα κατακτήθηκε, παρότι η ομάδα ήταν ασυγκρίτως ανώτερη των γηπεδούχων. Η νίκη ήταν πολύ σημαντική, αλλά τα υπόλοιπα αποτελέσματα δημιούργησαν ένα “μούδιασμα” (όπως και την προηγούμενη αγωνιστική) αφού κέρδισαν όλοι οι ανταγωνιστές. Έτσι, παρότι τις τελευταίες μέρες πήρε δύο σημαντικά παιχνίδια (Εργοτέλη – Ψαχνά), δεν χάρηκε τις επιτυχίες του όσο ήθελε.

Η ομάδα του Αγρινίου έκανε το καθήκον της, όπως πρέπει να το κάνει στις επόμενες αγωνιστικές. Αν ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Πιερικό, ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, θα κρίνει την έκβαση της προσπάθειάς του.

Πρωτίστως εκείνο που θέλει είναι να κερδίσει την Κυριακή. Θέλει να είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει φέτος στο γήπεδό του, το οποίο είναι βέβαιο πως θα θυμίζει παλιές καλές εποχές.

Το κυριακάτικο μενού
Και τώρα τι γίνεται; Ο… κακός χαμός. Τι προγνωστικά μπορεί να κάνει κάποιος, έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα; Σε οχτώ μέρες, από Κυριακή έως Κυριακή, που θα διεξαχθούν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Ο Απόλλωνας (70 βαθμοί) έρχεται στο Αγρίνιο και αν χάσει θα βρεθεί δεύτερος με νίκη του Ηρακλή (68 βαθμοί) επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών στο Καυτατζόγλειο. Ο τρίτος Εργοτέλης (67 βαθμοί) παίζει στην Πάτρα με την Παναχαϊκή.

Απ’ τις ομάδες της τετράδας των Play-off (έχουν όλες από 66 βαθμούς), η Καλλονή υποδέχεται την ήδη υποβιβασμένη Αναγέννηση Επανομής, η Νίκη Βόλου την αδιάφορη Δόξα Δράμας και ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει στην Κατερίνη με τον Πιερικό.

Θεωρητικά ο αγώνας του Παναιτωλικού με τον Απόλλωνα είναι εκείνος που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη μάχη της ανόδου, ενώ από τα υπόλοιπα ματς εκείνο της Πάτρας αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Στα άλλα δεν “μυρίζει” έκπληξη.

Φινάλε – θρίλερ
Την προσεχή Τετάρτη που θα γίνει η προτελευταία αγωνιστική, ο Απόλλων υποδέχεται τον Εθνικό Γαζώρου, ο Εργοτέλης τον Θρασύβουλο, η Καλλονή παίζει στα Γιαννιτσά και ο Παναιτωλικός στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Η Νίκη Βόλου έχει ρεπό και στο Πανθεσσαλικό θα γίνει το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή.

Την Κυριακή 26 Μαΐου πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος. Οι έξι από τις επτά ομάδες που διεκδικούν άνοδο, παίζουν μεταξύ τους!!! Μόνο ο Απόλλωνας έχει αντίπαλο που βρίσκεται χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει στην Πάτρα την Παναχαϊκή, δεν τον εξασφαλίζει. Στο Καυτατζόγλειο αντίπαλοι θα είναι Ηρακλής – Παναιτωλικός. Στη Μυτιλήνη, Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου. Στον Βόλο, Νίκη – Εργοτέλης. Παιχνίδια στα οποία θα κριθεί η τελική κατάταξη. Χωρίς ν’ αποκλείονται ισοβαθμίες και ανάγκη για διεξαγωγή μπαράζ , πριν τα Play-off.

Οι… διασταυρώσεις αυτές δεν επιτρέπουν σε όλες τις ομάδες να πετύχουν το τρία στα τρία στις αγωνιστικές που απομένουν. Οι απώλειες είναι εκ προοιμίου δεδομένες, αλλά το ερώτημα «για ποιες;» παραμένει προς το παρόν αναπάντητο.

Χρήστος Στούμπος

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress