ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ-εργαζόμενοι ΟΤΑ καταδικάζουν τη συμπεριφορά του δημάρχου Μεσολογγίου

Τα τρία σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας και Δωρίδας καταδικάζουν με ανακοίνωση τους και «με τον πιο  σκληρό τρόπο τις απαράδεκτες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου»

Οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων αναφέρουν πως στέκονται αλληλέγγυοι στους εργαζομένους του Δήμου και αρωγοί στις προσπάθειες τους «να αντισταθούν σε συμπεριφορές άλλων εποχών. Συμπεριφορές που έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων και ξυπνούν μνήμες αλήστων εποχών».


Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για άσκηση ψυχολογικής βίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, με αφορμή τη γνωστή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου στον δήμο.

Η ανακοίνωση, συνεχίζει:

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Μεσολογγίου πρωτοτυπεί πιέζοντας ψυχολογικά και λεκτικά τους εργαζομένους του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στο να προβούν σε διαδικασίες  παράτυπες και παράνομες. Διαδικασίες που έχουν απορριφτεί και καταδικαστεί  από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και αντιβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η πίεση που ασκεί στους εργαζομένους του Δήμου, που αντί να τους θεωρεί συνεργάτες , τους αντιμετωπίζει ως κουπιά στην γαλέρα της. Το «μπούλινκ» τείνει να γίνει καθημερινότητα και μάλιστα ακόμη και από μη εκλεγμένους παράγοντες (ειδικούς συνεργάτες, υποψήφιους ιδιώτες εργολάβους,κλπ).

Γεγονότα όπως της περασμένης Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ (προπαραμονής Χριστουγέννων) στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με συναδέλφους στο νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ και άσχημη ψυχολογική κατάσταση,  είναι όχι μόνο καταδικαστέα, αλλά πρέπει να προβληματίσουν όλους για τον τρόπο που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση. Είναι γεγονότα που πρέπει όλοι να απορρίψουν και να ζητήσουν την εξυγίανση της τοπικής Αυτοδιοίκησης από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το «μπούλινγκ» δεν έχει θέση στην τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Τα τρία σωματεία είναι εδώ ασπίδα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων από το Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλ/νίας της ΑΔΕΔΥ:

«Μετά την καταγγελία – αίτημα αρωγής του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου καταδικάζουμε με τη σειρά μας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ του Δημάρχου και κάποιων άτυχων υπαλλήλων του Δήμου.
Αυτοκρατορικές και αυταρχικές συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές σε κανένα χώρο εργασίας. Ειδικά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι βρέθηκαν σε μία θέση που τους παραχωρήθηκε για ένα χρονικό διάστημα για άλλους σκοπούς, κι όχι πάντως για να πράττουν όσα δυστυχώς αναδεικνύονται από την καταγγελία των συναδέλφων.

Οι χώροι εργασίας δεν αποτελούν τσιφλίκι κανενός ειδικά των αιρετών. Παντού το ζητούμενο είναι η συνεργασία.
Συνεργασία όμως σημαίνει να ακούμε και να πράττουμε τα νόμιμα. Να κινούμαστε στα πλαίσια των νόμων και των διατάξεων που διέπουν κάθε διαδικασία.
Εξώθηση των υπαλλήλων με κάθε τρόπο (λεκτικό ή και κάθε άλλης μορφής προπηλακισμό) σε πράξεις οι οποίες αποδεδειγμένα με αποφάσεις ελεγκτικών οργάνων και μηχανισμών έχουν κριθεί παράνομες, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας:

• Καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου απέναντι στους υπαλλήλους του.
• Στέκεται αλληλέγγυο στους Εργαζομένους του Δήμου στην προσπάθειά τους να αντισταθούν σε συμπεριφορές άλλων εποχών που έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων.
• Καλεί τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου να σταματήσει να πιέζει ψυχολογικά και λεκτικά τους εργαζομένους, προσπαθώντας να τους εξωθήσει σε διαδικασίες παράτυπες και παράνομες για την εκ νέου ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου, οι οποίες όπως προαναφέραμε έχουν απορριφθεί και καταδικαστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ενώ αντιβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους.
• Επισημαίνει στο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης με τους εργαζόμενους κι όχι πίεσης που οδηγεί αφενός κάποιους στο νοσοκομείο αφετέρου άλλους να φεύγουν προς άλλες υπηρεσίες. Προφανώς παρά τα 3+ χρόνια στο δημαρχιακό θώκο δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί συνεργάτες του.

Ο σεβασμός δεν απαιτείται. Κερδίζεται. Και μαζί με αυτόν όλα τα υπόλοιπα όπως συνεργασία, συνεννόηση κτλ. Απ’ ότι φαίνεται όμως κ. Δήμαρχε δεν έχετε καταφέρει τόσα χρόνια να προχωρήσετε ούτε σπιθαμή επ’ αυτού.
Περιμένουμε τη συνέχεια ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο.

Το παρόν κοινοποιείται και στην ΑΔΕΔΥ με την παράκληση να βγάλει ανάλογη ανακοίνωση στήριξης».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button