Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας: «Απαράδεκτη η στάση του δημάρχου Μεσολογγίου»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία για το συμβάν που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Μεσολογγίου.

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ο οποίος κάλεσε την αστυνομία και δεν δέχτηκε τους φορείς σε συνάντηση για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους».


Η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ως Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ γίναμε μάρτυρες ενός απρόσμενου και ακατανόητου συμβάντος.

Κληθήκαμε να παραστούμε στην κοπή της πίτας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου . Στην εκδήλωση καλεσμένος ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ. Γιάννης Τσούνης.

Πριν την κοπή της πίτας ο κ. Τσούνης και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους των τριών σωματείων του Νομού, του Εργατικού κέντρου Μεσολογγίου και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε να δει τον κ. Δήμαρχο για ολιγόλεπτη συνάντηση – ενημέρωση για εργασιακά θέματα.

Η αντιπροσωπεία μετέβη στο γραφείο του Δημάρχου στις 13:00 όπου ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να πραγματοποιηθεί στις 14:00 λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Στις 14:00 όμως συναντήσαμε έξω από το γραφείο του άμισθη συνεργάτριά του να ζητά με έντονο ύφος να εισέλθουν μόνο τρία (3) άτομα στο γραφείο Δημάρχου λόγω COVID, και στη συνέχεια να φέρεται με άκομψο τρόπο στο Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας όταν εκείνος ευγενικά της ανέφερε ότι δε γίνεται να εξαιρεθούν άτομα εκ των παρόντων και αντιπρότεινε την παραπλεύρως άδεια και πολύ μεγαλύτερη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ευρισκόμενοι σε αναμονή των αποφάσεων του Δημάρχου είδαμε με μεγάλη έκπληξη να καταφθάνουν δύο άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι όταν κατάλαβαν ότι κλήθηκαν εναντίον των συναδέλφων τους αποχώρησαν, ενώ στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε περιπολικό της Αστυνομίας με πρόφαση επεισόδιο στο Δημαρχείο.

Κατόπιν αυτών αποχωρήσαμε αφού μεταφέρθηκε μέσω τρίτων η πρόσκληση προς τον κ. Δήμαρχο για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στην οποία δεν ανταποκρίθηκε.

Κατόπιν όλων όσων διαδραματίστηκαν

• Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου προς τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.
• Θεωρούμε απαράδεκτη την άρνησή του να συναντηθεί έστω και για λίγα λεπτά μαζί τους.
• Θεωρούμε απαράδεκτες τις υπεκφυγές του με μεταφορά της συνάντησης μία ώρα μετά και στη συνέχεια τις προφάσεις του περί CΟVID τις οποίες από ότι πληροφορηθήκαμε σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν τηρεί.

Τον καλούμε να αναλογιστεί ότι ο διάλογος και η άλλη άποψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν απεναντίας θα μπορούσαν να βρεθούν ιδέες και λύσεις εάν τις είχε ζητήσει.

Λυπόμαστε για την συμπεριφορά του.
Καταδικάζουμε παρόμοιες ενέργειες και καλούμε τους εργαζόμενους – μέλη όλων των σωματείων να είναι σταθερά απέναντι σε τέτοιου είδους απόπειρες απαξίωσης εκ μέρους αιρετών διοικήσεων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΑ»

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button