Εκλογές

Α. Κατσανιώτης: «Θα περάσουμε σίγουρα στον δεύτερο γύρο» (video)

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio8

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία για την Αιτωλοακαρνανία έκανε πριν από λίγη ώρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου, παρουσία υποστηρικτών και υποωηφίων  της παράταξής του.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθη και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του από το κοινό.

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio6

Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Σύρρος, οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ψηφοδέλτιο του κ. Κατσανιώτη, ένα ψηφοδέλτιο νέων ανθρώπων, άφθαρτων, αφού όπως είπε «οι 23 από τους 24 κατεβαίνουν υποψήφιοι για πρώτη φορά».

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio14

Στη συνέχεια μίλησε η πολιτευτής της Ν.Δ. Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, η οποία κάλεσε όλους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Α. Κατσανιώτη, «για μια άλλη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», αφού όπως είπε, πρέπει οπωσδήποτε να ασκηθούν πιέσεις και να γίνουν σοβαρές προσπάθειες για να έρθει και στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία το φυσικό αέριο, να γίνου έργα οδοποιίας, να μιλάμε πλέον ουσιαστικά για ανάπτυξη.

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio11

Έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε και η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Μπόκα. Σύμφωνα με την κα Μπόκα «η Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα το Αγρίνιο, στέλνει μήνυμα νίκης στον Α. Κατσανιώτη». Το Αγρίνιο στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών μας, συμπλήρωσε η ίδια.

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio15

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, που άσκησε δριμύτατη κριτική στην Περιφερειακή αρχή και στον Απ. Κατσιφάρα, με ειδική αναφορά στο νοσοκομείο Αγρινίου και στα όσα πρόσφατα ο κ. Κατσιφάρας είχε δηλώσει γύρω από το έργο: «Ο κ. Κατσιφάρας καυχήθηκε πρόσφατα για την ένταξη 44 εκ ευρώ για το νοσοκομείο Αγρινίου στο ΕΣΠΑ. Το νοσοκομείο δεν χρειάζονταν καμία χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η καταχώρηση ποσού 44 εκατομμυρίων περίπου ευρώ στο ΕΣΠΑ ήταν ποσό που αφορούσε δαπάνες που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί μέσα από εθνικούς πόρους, ενώ παράλληλα στέρησε τη δυνατότητα αξιοποίησης του ποσού σε έργα ζωτικής σημασίας για την περιφέρειά μας και δη για την Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Κατσιφαρας περηφανεύεται για 44 εκ. ευρώ που χάθηκαν με λογιστικές αλχημείες από την Αιτωλοακαρνανία και τους πολίτες της. Για ένα έργο που είχε ήδη πάρει τη χρηματοδότηση αυτή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πετά απ’ τα παράθυρα για την προσωπική του προβολή 44 εκατομμύρια, επιλέγοντας συνειδητά να τα στερήσει από τους πολίτες της Αιτ/νιας, δεν χρειάζεται να συζητάμε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Εμπαίζει μάλιστα του Αιτωλοακαρνάνες, εμφανιζόμενος ως ευεργέτης για τη συγκεκριμένη πράξη», είπε ο κ. Φαρμάκης, ενώ και εκείνος με τη σειρά του τόνισε πως ο βασικός λόγος που θα πρέπει να στηρίξει κανείς το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, είναι «οι νέοι, όχι απαραίτητα σε ηλικία αλλά σε νοοτροπία και ιδέες άνθρωποι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει και που μέχρι τώρα δεν είχαν ξανά ασχοληθεί με την πολιτική».

Κατέληξε δε, πως «ήρθε πλέον η ώρα να μην μιλάμε για παραμελημένες Περιφερειακές Ενότητες».

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio12

Στη συνέχεια μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κατσανιώτης, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «μια χώρα που αλλάζει σελίδα, που βγαίνει από το τέλμα», τόνισε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αρχίζει να γίνεται και στις περιφέρειες της χώρας. Δήλωσε δε σίγουρος για την επιτυχία της παράταξης στις εκλογές: «Δεν με νοιάζει τι λένε οι δημοσκοπήσεις, θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο!».

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio5

Συμπλήρωσε δε πως είναι αδιανόητο να κατοικεί κανείς στον πιο πλούσιο τόπο, αυτόν της Αιτωλοακαρνανίας και να συναντά τους πιο φτωχούς ανθρώπους: «Οι εκλογές για την Περιφέρεια θα κρίνουν το αύριο όλων μας. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να έχουμε ανάπτυξη στην περιοχή. Ο τουρισμός στην υπόλοιπη χώρα αυξάνεται και στην Αιτωλοακαρνανία είναι ανύπαρκτος, πρέπει κάτι να γίνει για αυτό…», είπε ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της Περιφέρεια, «που παρά την ύπαρξή τους, τίποτα δεν γίνεται στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας». Κατέληξε δε πως: «οι πολιτικοί του μέλλοντος έκαναν μπαλώματα και μερεμέτια».

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio9

Κατέληξε πως το πρώτο που θα κάνει για την Αιτωλοακαρνανία εάν εκλεγεί, είναι να μένει δύο μέρες την εβδομάδα στον Νομό, για να ακούει από τους ίδιους τους κατοίκους και να βλέπει από κοντά τα όποια προβλήματα…

Τέλος κλήθηκαν στο βήμα όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, ένα ψηφοδέλτιο για το οποίο Α. Κατσανιώτης εξ αρχής δήλωσε περήφανος.

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio13

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio7

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio4

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio2

poo-katsaniotis-kentriki-omilia-agrinio1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button