Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Κ. Αγρινίου: Καταγγέλλει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στο Σωματείο οδηγών

Την Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδος καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΠΑΜΕ), με αφορμή την απόφαση της να διεξαχθούν οι εκλογές στα σωματεία του κλάδου με βάση το νόμο Χατζηδάκη, που προβλέπει ηλεκτρονική ψηφοφορία.

ΤΟ Ε.Κ. Αγρινίου, χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας «λαγούς της εργοδοσίας» , τονίζοντας πως η διεξαγωγή των εκλογών με το νόμο Χατζηδάκη, διαλύει ουσιαστικά την ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους οδηγούς και εργαζομένους στο κλάδο των μεταφορών τους λαγούς της εργοδοσίας που έχουν καθίσει στον σβέρκο των εργατών στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος .

Σήμερα ημέρα εκλογών στο Σωματείο των Οδηγών στο Αγρίνιο και από το πρωί τα μέλη του σωματείου ήρθαν αντιμέτωπα με  την εντολή της ομοσπονδίας να κάνουν τις εκλογές τους με βάση τον επαίσχυντο νόμο Χατζηδάκη.

Η ομοσπονδία αυτή που ακούει για αγώνες και διεκδικήσεις και βγάζει σπυράκια , που είναι απών από όλες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων  του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια , απαίτησε το σωματείο  να εφαρμόσει το νόμο που διαλύει την ίδια την λειτουργία των συνδικάτων .

Με αυτό το κουρελόχαρτο στο χέρι και παρά τις αντιδράσεις των μελών του συνδικάτου που είναι στο χώρο έχουν το θράσος να επιβάλουν πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές του συνδικάτου . Γιατί  για αυτούς  τους χαρτογιακάδες στην ομοσπονδία νόμος είναι τα συμφέροντα των εργοδοτών και η εφαρμογή των νόμων του πολιτικού τους προσωπικού των αφεντικών .

Για εμας σαν  Εργατικό Κέντρο, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και έχουμε πάρει συλλογικά απόφαση να καταργήσουμε αυτό το έκτρωμα – νόμος στην πράξη . Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Διέξοδος και προοπτική είναι η μαζικοποίηση των συνδικάτων και η κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους, για την απειθαρχία στο νομό- έκτρωμα του Χατζηδάκη, ένας διαρκής αγώνας που θα τον ακυρώσει στην πράξη και στη ζωή.

Σε αυτό το δρόμο, σε αυτό το μεγάλο μέτωπο καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις  αρχαιρεσίες του σωματείου σήμερα από τις 9 εως τις 5 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button