sliderΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Δεν καταγράφονται μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς-μαθητές

Στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το πέρας των διακοπών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με αυξημένο testing, υπό τη «σκιά» της εξάπλωσης της «Όμικρον» στην χώρα.

Ηπιότερη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας. Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα σε μαθητές δεν ξεπέρασαν τα 50 ανά μέρα ενώ χαμηλότερα είναι τα νούμερα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, όπου ελάχιστοι δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί.


«Προσωπικό και διευθυντές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό», σημείωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Αριστείδης Λουκόπουλος.

Κενά σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς δεν έχουν προκύψει ενώ αναμένεται και ενίσχυση του δυναμικού με αναπληρωτές ειδικά για τις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, για το προσεχές τρίμηνο.

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας στους πρώτους ελέγχους 183 μαθητές και 35 καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ακολούθως στους ελέγχους της Τρίτης εντοπίστηκαν 114 θετικά δείγματα σε μαθητές, εννιά σε εκπαιδευτικούς, σε σύνολο 81 διαφορετικών τμημάτων.

Βέβαια, όλα κύλησαν ομαλά μιας και τα κρούσματα στους καθηγητές δεν αποτυπώνονται σε «κενά» καθώς σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενίσχυσαν το ανθρώπινο δυναμικό.

*Φωτογραφία αρχείου

#pgpartners
#ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button