Γεγονότα

Δήμος Αγρινίου: Πάνω από 1.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις για ΚΕΑ από Πρόνοια και ΚΕΠ

koi-leftaΣτον αριθμό των 800 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν γίνει για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μέσω της υπηρεσίας Πρόνοιας στο Αγρίνιο. Από αυτές έχουν εγκριθεί οι 400, ενώ αναμένεται να κατατεθούν ακόμη 1000!

Ο ένας στους δύο «κερδίζει» μέχρι στιγμής δηλαδή για το ΚΕΑ μέσω της Πρόνοιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, πολύ περισσότερες είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει ατομικά μέσα από το διαδίκτυο ή μέσω λογιστών κλπ, με τον αριθμό τους αυτή τη στιγμή να είναι απροσδιόριστος. Σίγουρα όμως θα είναι μερικές χιλιάδες. Ειδικότερα, από τα δέκα συνολικά ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου, εγκρίθηκαν 622 αιτήσεις.


Όπως φαίνεται πάντως η κατάσταση στο Αγρίνιο έχει πλέον  ομαλοποιηθεί από τη δεύτερη εβδομάδα των αιτήσεων, αφού έχουν αυξηθεί οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τους πολίτες. Ο μέσος όρος του χρόνου που απαιτείται για να γίνει μία αίτηση κυμαίνεται από 20 έως και 30 λεπτά, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων είναι σχεδόν διπλάσιος από ότι αναμενόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Χαρακτηριστικό είναι πως αν και αναμενόταν συνολικά 700.000 ωφελούμενοι μέσω αιτήσεων πανελλαδικά για το ΚΕΑ, πλέον υπάρχουν εκτιμήσεις πως αυτοί μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 1.500.000.
Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο η διαδικασία θα είναι μόνιμα ανοικτή.

Το σύστημα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό, καθώς αναμένονται αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις από τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου, κυρίως για τους φιλοξενούμενους. Αυτοί δηλώνοντας πλέον μία νέα ηλεκτροδοτούμενη κατοικία και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση ως ανεξάρτητοι δικαιούχοι και να μη συμπεριλαμβάνονται σε αυτή των ατόμων που τους φιλοξενούσαν.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button