Παναιτωλικος

Στάση… Αγρίνιο! (0-0)

sup-panai-olymp18

Ο Παναιτωλικός είχε τις… λύσεις στα προβλήματα του Ολυμπιακού και ανάγκασε τους πρωταθλητές στην πρώτη τους φετινή απώλεια βαθμών (0-0) στην Σούπερ ΛίγκΈτσι ξεκίνησαν

Για τον γηπεδούχο Παναιτωλικό ο Ράφαελ ήταν ο βασικός πορτιέρε. Στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς και Μπικέι, στον άξονα οι Γοδόι και Τζούνιορ (τα δύο αμυντικά χαφ των Αγρινιωτών), οι Καμαρά και Μπακάκης στις πτέρυγες και ο Θεοδωρίδης πίσω από τον φορ Μπόγιοβιτς.


Σχετικά με τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο. Ο Μανιάτης ήταν δεξί μπακ, οι Μανωλάς και Σιόβας στόπερ, Χολέμπας αριστερά και οι Σάμαρης και Μασάντο στο κέντρο. Στα δύο άκρα ήταν οι Τσόρι Ντομίνγκες και Βάις και Σαβιόλα-Μήτρογλου απάρτιζαν το επιθετικό δίδυμο.

Δυσκολίες στο πρώτο μέρος παρά το δοκάρι

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος βρήκε αρκετά… εμπόδια απέναντι σε έναν καλά στημένο Παναιτωλικό που προσπάθησε να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις δίχως να το πετύχει όμως σε ουσιαστικό βαθμό. Στο 7′ η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή για τον φιλοξενούμενο έπειτα από φάουλ του Βάις.

Στο 26′ ο Βάις έκανε μία πολύ καλή ενέργεια, περνώντας τρεις παίκτες. Έβγαλε την μπάλα στον Σαβιόλα που σούταρε για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και μετά έξω. Επί της ουσίας ο Σλοβάκος με τον Αργεντίνο ήταν και πιο κινητικοί παίκτες του πρώτου μέρους για την ομάδα του Μίτσελ που είχε φανερή αδυναμία στο να βάλει καλά κάτω την μπάλα και να αναπτυχθεί όπως έπρεπε και μπορούσε.

Οι Αγρινιώτες πατούσαν γενικά ιδιαίτερα καλά στο γήπεδο. Στάθηκαν αξιοπρεπέστατα απέναντι στον Ολυμπιακό. Το βασικό τους πρόβλημα ήταν πως δεν κατάφεραν να είναι πολύ επικίνδυνοι στο επιθετικό σκέλος και να δημιουργήσουν φάσεις αξιώσεων για γκολ.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός, έφτασε κοντά στο γκολ

Στο Β’ μέρος ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές, ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην βρίσκει τις λύσεις που απαιτούνταν και οι Αγρινιώτες βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν. Μάλιστα στο 67′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βάλουν γκολ.

Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα και ο Μανωλάς έκοψε την μπάλα πριν αυτήν φτάσει στον Μπόγιοβιτς που ήταν σε εξαιρετική θέση για γκολ. Οι γηπεδούχοι έκαναν και άλλες φάσεις για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και γενικότερα έβγαλαν μία πιο καλή εικόνα από τους Πειραιώτες.

Ο Μίτσελ αποπειράθηκε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έκανε στα τελευταία 20 λεπτά την… αντεπίθεσή του, έχοντας ως καλύτερή του στιγμή εκείνη του 77′. Ο Σαβιόλα έδωσε στον Μανιάτη εκείνος σούταρε με τον Κούσα να κοντράρει την μπάλα και τον Γκάλο να την βγάζει προτού περάσει την γραμμή.

Η φάση του Σφακιανάκη και το ακυρωθέν τέρμα

Στο 83′ ο Σφακιανάκης αντί να βρει την μπάλα, βρήκε… αέρα και ενώ ήταν απέναντι στον Ρομπέρτο. Απώλεσε έτσι μία πολύ καλή στιγμή για γκολ σε ένα κομβικό σημείο. Έτσι ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0.

Στο 89′ ο Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά από κοντά όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς. Και εκείνος και ο Σιόβας ήταν σε θέση οφσάιντ με τον ρέφερι και τους βοηθούς του να παίρνουν την σωστή απόφαση για τον αγώνα.

Στο 94′ ο Ολυμπιακός είχε μία τελευταία φάση για να σκοράρει. Ο Ράφαελ όμως είπε “όχι” στο φάουλ του Χολέμπας. Το ματς τελείωσε στο 0-0 με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν την πρώτη τους φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα.

Man of the match: Ο Ράφαελ. Ο πορτιέρε του Παναιτωλικού έχει κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο 95′  όμως κάνει τα… πάντα! Απογειώνεται στο φάουλ του Χολέμπας κρατάει το μηδέν για τους Αγρινιώτες και δίνει τον δίκαιο και πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας του Ολυμπιακού. Αρκετά τα προβλήματά του και εμφανή η αδυναμία του σήμερα να δώσει σαφείς δημιουργικές και επιθετικές λύσεις για τους πρωταθλητές. Η ομάδα του Μίτσελ σε κάποιες στιγμές είχε “θέμα” στο να κάνει παιχνίδι και να βγάλει καλές φάσεις για γκολ. Σε ρηχά νερά και οι Γιαταμπαρέ, Ντινγκά και Τσόρι Ντομίνγκες.

Στο ύψος του: Από τον Παναιτωλικό εκτός από τον Ράφαελ ξεχώρισαν οι Γκάλο και Καμαρά ενώ πολλές και σκληρές μάχες στον άξονα έδωσε ο Τζούνιορ. Οι Ρομπέρτο, Σιόβας, Μανωλάς και ο Βάις κατά διαστήματα δέσποσαν από τον Ολυμπιακό.

Η γκάφα: Την κάνει το δίχως άλλο προς το τέλος του αγώνα ο Σφακιανάκης. Ο παίκτης του Παναιτωλικού είχε την ευκαιρία το 83′ να καθορίσει αποτέλεσμα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του όμως αποτυγχάνει να βρει την μπάλα και να βάλει γκολ.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος δεν απέφυγε τα λάθη όπως και οι βοηθοί του. Είχε προβλήματα και στα φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο γενικά. Σωστά ακυρώνεται πάντως το γκολ του Μήτρογλου καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ιδιαίτερα κακή ημέρα δημιουργικά και επιθετικά και το πλήρωσε στο Αγρίνιο. Ο καθ’ όλα αξιόλογος και αξιόμαχος Παναιτωλικός έχοντας στηθεί σωστά στην άμυνά του προσπάθησε να κάνει και την… ζημιά και έφτασε κοντά. Ουσιαστικά οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους πρωταθλητές να είναι πιο θετικοί στο πρώτο μέρος και τον Παναιτωλικό να έχει πιο καλό πρόσωπο στην επανάληψη. Αν και οι δύο αντίπαλοι είχαν φάσεις για γκολ με τους ερυθρόλευκους να έχουν και το δοκάρι του Σαβιόλα το τελικό 0-0 κρίνεται και είναι δίκαιο ως έναν βαθμό.

gazzetta.gr
Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button