sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: πως επηρεάζονται τα ενοίκια μετά από δέκα χρόνια χωρίς νέες οικοδομές

Οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν αποφασίσει να μείνουν στο Αγρίνιο έχουν από καιρό κάνει τις διερευνητικές τους στην τοπική αγορά κατοικίας.

Ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα πόσοι τελικά θα είναι στην πόλη και οι γραμματείες στα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ιστορικό-Αρχαιολογικό κάνουν λόγο για 170 περίπου νέους φοιτητές στο καθένα, από τους οποίους συνήθως εγγράφονται δέκα ή είκοσι λιγότεροι.


Όμως κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει πρόβλεψη για φέτος. Οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και αναμένονται σε λίγες μέρες. Το σίγουρο είναι πως όσοι το αποφασίσουν τελευταία στιγμή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να βρουν αξιόλογα και σύγχρονα μικρά σπίτια, διότι απλά δεν υπάρχουν!

Όπως λένε οι ειδικοί, δηλαδή οι κτηματομεσίτες, η απουσία νέας οικοδομής προκαλεί άνοδο των τιμών στα σύγχρονα σπίτια, με τον ίδιο τρόπο που δυσκολεύει την εύρεση καλών οικογενειακών «τεσσαριών» και «πενταριών».

Οι κτηματομεσίτες

Η Παρασκευή Μπανιά-Κουτέρη

Τα κτηματομεσιτικά γραφεία κάνουν λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα. «Είναι πολλά δέκα χρόνια χωρίς νέα οικοδομή κι αυτό μετακυλίεται και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όχι μόνο στη φοιτητική στέγη», εξηγεί η κτηματομεσίτης Παρασκευή Μπανιά-Κουτέρη (φωτο).

Και τονίζει: «Τα νέα ζευγάρια που τώρα κάνουν οικογένεια είναι θύματα αυτής της κατάστασης. Πάντως υπάρχει κινητικότητα και «τριάρια» υπάρχουν διαθέσιμα. Το πρόβλημα είναι τα δυάρια και οι γκαρσονιέρες όπου τα διαθέσιμα είναι παλιά καθώς τα πιο καινούρια έχουν καταληφθεί από παλιότερα έτη.
Θεωρώ ότι με 250 ευρώ μπορείς να βρεις μια γκαρσονιέρα ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει.

Εκεί που ανεβαίνει πολύ η τιμή είναι από κάποιες οικογένειες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και προέρχονται από πόλεις με φοιτητές οι οποίες είναι κάπως ακριβές.

Για παράδειγμα ένας γονιός από τον Βόλο ή την Θεσσαλονίκη όταν αποφασίσει το παιδί του να μείνει στο Αγρίνιο, ξέροντας υψηλές τιμές στην δική του πόλη δίνει κάτι παραπάνω για να είναι καλυμμένος. Αυτό ανεβάζει σίγουρα τις τιμές».

Η Αλεξάνδρα Καραχρήστου-Κανή

Ανάλογη είναι και η εικόνα που μας δίνει από την αγορά κατοικίας η Αλεξάνδρα Καραχρήστου-Κανή (φωτο). «Σε ορισμένες περιοχές οι τιμές είναι κοντά στο να ξεφύγουν.

Παρατηρούμε φέτος μια κίνηση ανάλογη με την περσινή παρότι μιλάμε πλέον για τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα, τουλάχιστον όσο είναι ακόμη εδώ το Ιστορικό-Αρχαιολογικό.

Προσωπικά, δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να δείξω ένα καλό σύγχρονο δυάρι σε πελάτες που έρχονται από μακριά», εξηγεί και καταλήγει: «Όντως το σοβαρότερο θέμα είναι το ότι εδώ και μια δεκαετία δεν χτίζονται σπίτια. Δεν παρατηρείται σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα γιατί δεν αυξάνεται ο πληθυσμός, δεν υπάρχει κανενός είδους ανάπτυξη.

Αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό, θα είχαμε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, θα υπήρχε έκρηξη τιμών στα σύγχρονα σπίτια και θα ήταν διαθέσιμα μόνο τα ερείπια».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button