Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Π. Κοκκινοβασίλης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Με ισχυρή Αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορούμε να τους σταματήσουμε” (ηχητικό)

Συνέντευξη στο agriniowebradio.gr – ANTENNA STAR 103,5 και στον Παναγιώτη Τσακανίκα παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το στόχο της εκλογικής καθόδου, τη σημασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και για το ζήτημα των συμμαχιών και της μετωπικής πολιτικής με άλλες δυνάμεις.

Σε ερώτηση για το προεκλογικό κλίμα και τις προσδοκίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης σημείωσε ότι σίγουρα δεν θυμίζει προεκλογική περίοδο όπως την έχουμε συνηθίσει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις .


“Το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η αδιαφορία του κόσμου που θα εκφραστεί με την αποχή από τις εκλογές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η ‘’πρώτη φορά αριστερά’’ απαξίωσε στα μάτια του κόσμου την αριστερά, γεγονός που αποδείχτηκε και στις πρόσφατες εκλογές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, με την πτώση των ποσοστών σε όλες τις τάσεις της αριστεράς, ρεφορμιστικής, αντικαπιταλιστικής αλλά και παραδοσιακής κομμουνιστικής.
Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαμε επισημάνει ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα εφαρμόσει και αυτός μνημόνιο πειθαρχώντας στις οδηγίες και τις εντολές του Ελληνικού κεφαλαίου, της ΕΕ και των Αμερικάνων.
Ο κόσμος έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να συγκρουστεί με το 63% του Όχι στο δημοψήφισμα αλλά αυτή το πέταξε στα σκουπίδια εφαρμόζοντας μνημόνια, περικοπές και αντιλαϊκά μέτρα σε όλη τη διάρκεια της θητεία της.
Έχει αποδειχτεί ότι ο αστικός κοινοβουλευτισμός δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του λαού κάτι που αποδείχτηκε έντονα και από την πορεία της σημερινής κυβέρνησης”.

Για την πιθανή ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, ο κ. Κοκκινοβασίλης σχολίασε: “Η πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια αντιδραστική εξέλιξη με παραχώρηση δημόσιας περιουσίας κεφάλαιο, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 4%, με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, με μείωση της αγοραστικής δύναμης του λαού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, με το χτύπημα των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτών, τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε αντίθεση με το κόστος παραγωγής που αυξάνεται συνεχώς”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ψήφο προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισήμανε πως η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ενίσχυση της αριστερής αντιπολίτευσης μετά τις 7 Ιουλίου όποιος και αν σχηματίσει κυβέρνηση, γιατί έτσι θα ενισχυθεί και το λαϊκό εργατικό κίνημα που είναι το μόνο που μπορεί να ανακόψει την επίθεση προς τα λαϊκά στρώματα και να υπερασπιστεί τις λαϊκές κατακτήσεις, γιατί την επομένη των εκλογών θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα.

Για το ζήτημα της συνεργασίας με άλλες αριστερές πολιτικές δυνάμεις ώστε να υπάρξει ενίσχυση του πολιτικού χώρου ο Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης είπε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωρίζει καλά ότι το θέμα της μετωπικής πολιτικής είναι ένα σοβαρό ζήτημα:

“Η συνεργασία όμως απαιτεί ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα. Δεν μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε με άλλες δυνάμεις με τις οποίες υπάρχουν αντίθετες προγραμματικές θέσεις σε κομβικά ζητήματα. Εμείς λέμε έξοδο από την ΕΕ που είναι ένας μηχανισμός υποταγής των λαών στα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Δεν μπορούμε να έχουμε συνεργασία με αριστερές δυνάμεις που δεν θέτουν το ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ. Εμείς σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την κοινοβουλευτική διαχείριση, αλλά είμαστε με τον κοινωνικό μετασχηματισμό στην πορεία προς μια άλλη κοινωνία σοσιαλιστική κομμουνιστική μέσα από την επαναστατική διαδικασία. Το ΚΚΕ ενώ έχουμε κοινά σημεία αρνείται κάθε μετωπική πολιτική με άλλες αριστερές δυνάμεις και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.

Τέλος σε ερώτηση για τη συνεργασία με τη ΛΑΕ απάντησε ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις σε πάρα πολλά σημεία που δεν επιτρέπουν κοινή πολιτική συμπόρευση: ” Θεωρούμε αγωνιστές τα μέλη και τους υποστηρικτές της ΛΑΕ και έχουμε βρεθεί στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, στο αντιφασιστικό κίνημα, στα σωματεία… Η συζήτηση για συνεργασία δεν τελείωσε, συνεχίζεται. Καλούμε το λαό να στηρίξει και να ψηφίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Όχι στα εκβιαστικά διλλήματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με νικηφόρο εργατικό κίνημα. Ισχυρή Αντικαπιταλιστική Αριστερά”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button