ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Παναιτωλικός: Να συνεχίσει το σερί των καλών εμφανίσεων

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που ο Παναιτωλικός δεν έχει κερδίσει στα επτά χρόνια παρουσίας του στην Σούπερ Λίγκα.

Όπως θα δείτε και πιο κάτω στην προϊστορία η ομάδα του Αγρινίου στο γήπεδο Καραϊσκάκης έχει μόνο ήττες. Αυτή την αρνητική παράδοση καλείται να «σπάσει» ο Παναιτωλικός τη Δευτέρα στις 7.30μμ.


Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου, ενώ την περασμένη Πέμπτη ηττήθηκε από την Ισπανική Μπέτις 1-0 για τους ομίλους του Europa League.

Πριν τον τελικό με την Μίλαν στις 13 Δεκεμβρίου( με δύο γκολ διαφορά περνά αυτή στην επόμενη φάση),ο Ολυμπιακός επιδιώκει να νικήσει τον Παναιτωλικό και να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Ατρόμητου στη Ριζούπολη (1-1 με Απόλλωνα) και να μείνει μόνος του στη δεύτερη θέση.
Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς εφιστά την προσοχή στους παίχτες του για να μην υποτιμήσουν τον Παναιτωλικό λέγοντας χαρακτηριστικά για τους κυανοκίτρινους:

«Είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Έρχεται από μία σημαντική και δίκαιη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που δείχνει ότι πραγματικά είναι μία αποφασισμένη ομάδα για να κάνει καλή πορεία και να πάρει καλά αποτελέσματα. Είναι μία ομάδα που έχει επίπεδο και πολύ σωστό προσανατολισμό». Βέβαια ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει κατά κάποιο τρόπο να περάσει στους παίχτες του ότι προέχει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και όχι αυτό με τη Μίλαν.

Να μην δεχτεί γρήγορο γκολ
Ο Παναιτωλικός με τονωμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, και απαλλαγμένος ως ένα βαθμό από το άγχος του υποβιβασμού θα αγωνιστεί έχοντας ως κύριο στόχο την ισοπαλία. Ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα μπορεί να διεκδικήσει και τη νίκη εφόσον το πιστέψει, αρκεί να μην φοβηθεί τον Ολυμπιακό.

Το να μην δεχτεί γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο θα είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του παιχνιδιού, γιατί το άγχος θα μεταφερθεί στους παίχτες του Ολυμπιακού. Βέβαια σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαιτησία, καθώς αν εμφανιστεί μια νέα «Δέτση» τότε δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Άλλωστε το είχαμε δει παλαιότερα σε πολλές αναμετρήσεις.

Τα προβλήματα για τον Τραϊανό Δέλλα μειώνονται καθώς επανήλθε ο Μαλής, ενώ θα απουσιάσουν οι μόνιμοι τραυματίες Έρικσον, Μιχάι και Πάολο. Όσον αφορά τον πρώτο, φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα τον Ιανουάριο λόγω του σοβαρού του τραυματισμού.
Ο τεχνικός του Παναιτωλικού αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που έπαιξε με την ΑΕΚ. Δηλαδή θα παίξει με ένα επιθετικό, τον Καμαρά, ενώ ίσως παίξει και ο Μαλής στη θέση του Χαντάκια.

Αρνητική η προϊστορία
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές και στις οποίες ο Ολυμπιακός νίκησε, άλλοτε εύκολα, άλλοτε με τη βοήθεια της διαιτησίας και άλλοτε δύσκολα.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-76 (21 Δεκεμβρίου 1975)
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-1(7η αγωνιστική)
– 86΄Κωστόπουλος
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1976-77 (21 Δεκεμβρίου 1975)
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0(4η αγωνιστική)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-12
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-1(11η αγωνιστική)
Σκόρερ: 62′ Πάντελιτς, 74΄Τζιμπούρ
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας (69′ Μουμίν).

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-14
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1(22η αγωνιστική)
Σκόρερ: 5΄Καμαρά-26΄ Ολαϊτάν ,71΄(π) Κάμπελ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ(Μ. Χάβος): Ραφαέλ, Κουτρουμάνος (68’ Καλί), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (75’ Νταλμά), Γοδόι, Σφακιανάκης (79’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης, Ανέν και Μπικέι.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-15
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0(19η αγωνιστική)
Σκόρερ: 69΄Ματιέ Ντοσεβί, 93΄Μανιάτης
Παναιτωλικός(Μ. Χάβος): Στεφανάκο, Μαλεζά, Εντζεγκέλε, Κέβιν, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκη, Μαρτίνες, Καπέλ, Μύγας, Άλβες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-16
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 1-0(14η αγωνιστική)
Σκόρερ: 45+5 Ντομίνγκεζ
Παναιτωλικός( Γιάννης Μαντζουράκης): ): Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Χαντάκιας, Κέβιν, Μύγα, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα, Βιγι αφάνιες , Βασιλείου

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016-17
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1(15η αγωνιστική)
Σκόρερ: 61’ Σεμπά, 83’ Καρντόσο, 85’ Φιγκέιρας / 52’ Κούσας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο Γκόμες, Κλέσιο (89’ Μουνιός), Φάρλεϊ Βιέιρα (82’ Κουτρομάνος), Ουαρντά (73’ Ντα Ρότσα), Μαρκόβσκι.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-18
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0(29η αγωνιστική)
Σκόρερ: 25′ Ρομαό, 34′ Φορτούνης, 38′ & 46’Ανσαριφάρντ
Παναιτωλικός( Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Ρότσα (76′ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66′ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81′ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ και Μύγας.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button