ΕξελίξειςΠολιτική

Σε ανάδειξη οργάνων το ΠΑΣΟΚ, συνέλευση με Κουτρουμάνη

po-pasok-synedriasi2-6-12eΜε προβληματισμούς λόγω της οργανωτικής διάλυσης, αλλά και της προχειρότητας που παρουσιάζεται πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ξενοδοχείο του Αγρινίου η Γενική Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.
po-pasok-synedriasi2-6-12aΕίναι αξιοσημείωτο ότι οι εκλογές θα γίνουν σε μια εβδομάδα, αλλά σημαντικά πράγματα όπως ποιοι ψηφίζουν, που και πως δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.  Στην συνέλευση που είχε σχετικά ικανοποιητική συμμετοχή (παρά το γεγονός ότι η συνέλευση ανακοινώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή),  αλλά και ηχηρές απουσίες από όλον σχεδόν τον νομό την κεντρική πολική εισήγηση την έκανε το μέλος της ΚΕ του κόμματος και πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, που σε γενικές γραμμές υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΠΑΣΟΚ  τα τελευταία χρόνια. «Οι εξελίξεις δείχνουν πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Επιλέξαμε το επώδυνο από το καταστροφικό και δικαιωθήκαμε. Όσοι ήταν απέναντί μας τα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τώρα ακολουθούν την πολιτική του άραγε τι έχουν να πουν», είπε χαρακτηριστικά.
po-pasok-synedriasi2-6-12dΈκανε λόγω ακόμα για νόθο δίπολο μνημονίου- αντιμνημονίου την στιγμή που το θέμα είναι αν υπάρχει και από ποιόν πρόταση και σχέδιο απεγκλωβισμού από το μνημόνιο. Διερωτήθηκε δε ποιοι είναι εκείνοι που κατακεραυνώνουν το πολιτικό σύστημα και τι ακριβώς αναπολούν. «Τι θέλουν τελικά; Νέο εμφύλιο, διχασμό, χούντα; Πρέπει να απαντήσουν για το μοντέλο που προτείνουν. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και πρέπει όλοι να μιλήσουν με ειλικρίνεια.»
Τόνισε ακόμη ο πρώην υπουργός πως είναι αναγκαιότητα μια νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, επισημαίνοντας πως υπάρχει μια υπεύθυνη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ,  αλλά και διαχωριστικές γραμμές. «Δεν είμαστε ίδιοι» , είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Να υπερασπιστεί το έργο και την ιστορία του, να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του απέναντι στους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και όλα τα κόμματα, να υπερασπιστεί τις στρατηγικές επιλογές του, αλλά και να αναγνωρίσει τα λάθη του.
«Να μην χαρίσουμε σε κανένα το μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ και όλα όσα έχουν γίνει από το ’81 μέχρι σήμερα», υπογράμμισε επισημαίνοντας την «ανεκτικότητα» που επιδείχθηκε απέναντι στην «καταστροφική πενταετία» της ΝΔ (2004-2009), αλλά και τις παλινωδίες της στην συνέχεια. Τέλος παρουσίασε τις δράσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για μια σειρά ζητήματα, όπως τις διαρθρωτικές αλλαγές, στην δημόσια διοίκηση, τη φορολογία, την κοινωνική συνοχή, την ανεργία, την καταπολέμηση του ρατσισμού, κτλ.
po-pasok-synedriasi2-6-12cΣτην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις στελεχών και μελών του κόμματος όπου υπήρξε έντονος προβληματισμός σχετικά με την πορεία της παράταξης. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για ένα «φοβικό ΠΑΣΟΚ που διαρκώς απολογείται» και που τόνισαν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού και αποσαφήνισης του ιδεολογικού του στίγματος. Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θάνος Μωραΐτης είπε πως το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα μπορεί να δώσει απαντήσεις, «φτάνει να το πιστέψουμε και οι ίδιοι», τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα της παράταξης, επικρίνοντας όσους επιχειρούν να περάσουν το δίπολο αριστερά – δεξιά. Παράλληλα όμως αναφερόμενος στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις τόνισε πως «κόμμα που δεν σέβεται την ιστορία του, δεν θα το σεβαστεί και η ιστορία».

SONY DSC

SONY DSC

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button