Pressαρίσματα

Η λήξη στα σχολεία οικονομικός εφιάλτης για τους γονείς

epi-atm-pliromi-xrimataΞεκίνησε η πιο καταραμένη εποχή του χρόνου αν είσαι γονιός, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ήδη έτοιμο το εξοχικό και τον χρόνο ή τις υποδομές να πάνε από τώρα τα παιδιά διακοπές.
Έχουμε και λέμε: πρώτα έρχεται η φωτογράφηση στο σχολείο. Πόσο; Κάπου 10-12 ευρώ το παιδί. Με μαξιλαράκια, κάδρα και τα πάντα όλα. Πολύ ωραία. Αλλά αν δεν έχεις; Τι θα πει “αν δεν έχεις”; Να βρεις.
Μετά, με την λήξη της χρονιάς δεν θα πάνε τα παιδιά και την σχολική εκδρομή με έναν από τους γονείς; Βάλε άλλα 60-70 ευρώ δυο παιδιά και ένας γονιός.
Δεν θα γίνει κι ένα παρτάκι στο σχολείο; Άλλο πάρτι κάνει η τάξη των αγγλικών άλλο των γερμανικών και πάει λέγοντας. Μια δασκάλα θέλει βάφλες, μια άλλη θέλει μερέντες. Βουρ το σούπερ μάρκετ. Βάλε κι από κει κάτι.
Μετά δεν θα γίνει ένα παρτάκι, δεν θα πάρουμε καμιά πίτσα μετά την λήξη της χρονιάς και τα παραδοσιακά μπουγέλα στην αυλή του σχολείου;
Μετά, να μην ξεχνάμε και τις “γιορτές λήξης” τις ίδιες. Οι δασκάλες παραγγέλνουν να πάνε όλα τα παιδιά με τζιν βερμούδα π.χ. για ένα χορευτικό. Κι αν δεν έχεις τι γίνεται; Πας και αγοράζεις ή κάνεις αντίσταση με κίνδυνο να σου λέει το μικρό ότι ντρέπεται.Κι αν δεν έχεις λεφτά; Έχεις γκρίνια!
Και κάποια στιγμή γίνεται η…γιορτή. Δεν έχει έξοδα κι αυτή, δεν θα πάρεις κάτι κι εσύ και τα παιδιά ακόμη κι αν προσφέρεται σουβλάκι; Και μετά δεν θα έρθει η γιορτή λήξης στο φροντιστήριο; Εκεί δεν θέλει τα σχετικά, φούσκες, μπουγελόφατσες κλπ;
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο… Τα μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα που γίνονται σε κάποια σχολεία γιατί τελειώνουν με την λήξη της σχολικής χρονιάς και πρέπει να βρίσκουμε λεφτά(πάλι λεφτά!τόση δωρεάν Παιδεία δεν αντέχεται!)να πληρώσουμε από τα μέσα του μήνα;Ε;
Που να τα βρούμε οι καψεροί; Δόσεις κάνετε;
η συντακτική φαλιρισμένη μονάδα
Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button