ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

6o Σεμινάριο παραδοσιακών χορών η ΓΕΑ

pol-gea-xoroi-seminarioΟ Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) διοργανώνει το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013  στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό πόλο έχουν διαδραματίσει οι αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των επιμέρους συντελεστών του.

Άλλωστε το γεγονός της συνεχής του παρουσίας σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για τη μελλοντική του πορεία και εξέλιξη .

Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο  από  τον Λαογραφικό Όμιλο της Γ.Ε.Α. και τους συμμετέχοντες σε αυτό, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωσή του έχουν οι χορευτές και οι χορεύτριες του Ομίλου.

Για φέτος και σε ότι αφορά τη μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση,  αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά

Ειδικότερα το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) «Χοροί και Τραγούδια από την Περιοχή της Δράμας» με εισηγητή τον κο Καρατζόγλου Αλέξανδρο 

      Β) «Χοροί και Τραγούδια από το Νησί της Εύβοιας» με εισηγητή τον κο   Λιανοστάθη Δημήτριο.

Τις εργασίες του σεμιναρίου θα πλαισιώνουν η παραδοσιακή μουσική ορχήστρα ‘ΕΠΤΑΣΗΜΟ’, καθώς και ανάλογη ορχήστρα από την περιοχή της Δράμας με Λύρες και Νταχαρέδες.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013  θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στην αίθουσα ΠΙΘΑΡΙ    (περιοχή Γιανούζι Αγρινίου), με τη συμμετοχή των δύο ορχηστρών που λαμβάνουν μέρος στο σεμινάριο

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο  γενικότερα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου -Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: info@geagr.gr, gymnastic_group_agrinio@yahoo.gr , καθώς επίσης  και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κο Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ  6977285049.                          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button