Ροή Ειδήσεων

22 Σύμβουλοι ζητούν άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Με γραπτό αίτημα προς την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Μαρία Μπίλια, η περιφερειακή παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» ζητά την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την σύσταση και λειτουργία των Οικονομικών Επιτροπών και Επιτροπών Ποιότητας Ζωής δήμων και Περιφερειών (νόμος Θεοδωρικάκου).

Η παράταξη, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Λύτρας, ζητά την συμμόρφωση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, μετά την «ιστορική», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ζητά μεταξύ άλλων από την περιφερειακή αρχή να σταματήσει την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς την Οικονομική Επιτροπή, αφού αυτό, είναι παράνομο, με βάση την απόφαση του ΣτΕ.
Σημειώνει ακόμη πως μετά και την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ, όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, απο την 1-12-2022, είναι άκυρες, εγκαλώντας μάλιστα την περιφερειακή αρχή για το γεγονός ότι δεν έχει συμμορφωθεί με το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην αυτοδιοίκηση, μετά την εξέλιξη αυτή.

Αναλυτικά το αίτημα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που προσυπογράφεται και απο τον κ. Σπηλιόπουλο και τους Συμβούλους του:

«Κυρία Πρόεδρε,

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι με την 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκαν, οριστικά και αμετάκλητα, αντισυνταγματικές οι κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν:

-Στον τρόπο συγκρότησης των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ

-Στην μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές.

Μετά την απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ, η Περιφερειακή Αρχή όφειλε να λειτουργήσει με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης, και σεβόμενη την απόφαση του ΣτΕ, να σταματήσει την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο (και έχουν μεταβιβαστεί με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2019) στην Οικονομική Επιτροπή.

Παράλληλα θα έπρεπε να επανεξεταστούν σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενδεχομένως να έχει λάβει αποφάσεις αντίθετες με την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.

Παρά ταύτα, διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή συνεχίζει να λειτουργεί βάσει του τελεσιδίκως αντισυνταγματικού νόμου, αγνοώντας την σημαντική αυτή απόφαση του ΣτΕ.

Οι υπογράφοντες, αναμέναμε το διάστημα αυτό (από την έκδοση της απόφασης έως και σήμερα), προκειμένου να συμμορφωθείτε με την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

Αλλά ματαίως!!!

Κατόπιν λοιπόν και της καθαρογραμμένης και δημοσιευμένης απόφασης πλέον, με βάση την οποία από 01-12-2022 κρίνονται άκυρες όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε. οι κάτωθι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
ΖΗΤΟΥΜΕ:

-την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, προς συζήτηση και λήψη απόφασης με θέμα:

«Η συμμόρφωση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με την ιστορική απόφαση του ΣτΕ».

(συμφώνως του άρθρου 167 παρ.3 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν.4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου του 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών) μετά από 6 ημέρες, από την λήψη της παρούσας, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

1.Λύτρας Ιωάννης

2.Δριβίλας Δημήτρης

3.Αγγελόπουλος Γεώργιος

4.Χαροκόπος Αντώνιος

5.Γεωργακοπούλου Μπάστα -Δήμητρα

6.Καρπέτας Κωσταντίνος

7.Σκιαδαρέσης Σπυρίδων

8.Κόντης Κωσταντίνος

9.Σιδηρόπουλος Μιχάλης

10.Κατσαρή- Μαυραγάνη Κων/λα

11.Μπαλαμπάνης Νικόλαος

12.Σώζος Βασίλειος

13.Ρούση- Ντζιμάνη Αγγελική

14.Μητρόπουλος Κωσταντίνος

15.Καπλάνης Διονύσης

16.Κουσκουρή Αθανασία

17.Σπηλιόπουλος Κωσταντίνος

18.Κατσικόπουλος Δημήτριος

19.Ανδρικόπουλος Παναγιώτης

20.Κωστακόπουλος Χρήστος

21.Γρίνου Ευθυμία

22.Αναστασοπούλου Ζωή».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button