Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

1o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Υλοποιεί τη δράση «Μία Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» για 3η συνεχή χρονιά

To 1o ΕΠΑΛ Αγρινίου ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης σχεδίου στο πλαίσιο της δράσης «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Το σχολείο έχοντας διαπιστώσει τα ποικίλα θετικά αποτελέσματα της ΜΝΑΕ υλοποιεί σχέδιο δράσης για 3η συνεχή χρονιά. Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:


«Παρά τις απρόσμενες δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, εμείς σε αγαστή συνεργασία με το Νόησις, επιμένουμε προσαρμόζοντας τις δράσεις μας, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα μέτρα προφύλαξης. Το φετινό μας σχέδιο έχει τον τίτλο ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και αποτελείται από τέσσερις υποδράσεις.

Η 1η υποδράση αφορά την αστρο-παρατήρηση με τη χρήση τηλεσκοπίου και τη λήψη των σχετικών εικόνων με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με το αντικείμενο της αστροφυσικής και της αστρονομίας αλλά και την εξοικείωσή τους με την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων.

Η υποδράση 2 αφορά την λήψη εικόνων με τη χρήση Drone (μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα ελεγχόμενο από απόσταση) και την ακόλουθη επεξεργασία τους, με σκοπό την απεικόνιση σημείων του τόπου μας και την εξοικείωση των μαθητών με τη σχετική τεχνολογία.

Η υποδράση 3 αφορά την τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων με τη χρήση 3D PRINTER (ο οποίος αποκτήθηκε με το περσινό σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ του σχολείου μας). Η 4η υποδράση αφορά την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών μας μέσα από τις αισθητικές παρεμβάσεις στους χώρους του σχολείου (αίθουσες, διαδρόμους κλπ). Όταν τα ΕΠΑΛ δραστηριοποιούνται μας εκπλήσσουν με τις δυνατότητες και τα ταλέντα του ανθρώπινου δυναμικού τους. Θα ακολουθήσουν σύντομα δημοσιεύσεις από τις δράσεις μας».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button