ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: Άρχισαν οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες 2023 – Τα δικαιολογητικά και η προθεσμία

Δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2023 για να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου, υπενθυμίζει με ανακοίνωση το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης είναι από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022. Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση – Δήλωση ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής.


Πατήστε εδώ για τις αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ έτους 2023.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων ΓΕΛ 2023 συμμετέχουν:

  • οι μαθητές/τριες Γ΄ τάξης ημερήσιου ΓΕΛ, εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • όσοι παλαιοί απόφοιτοι ημερήσιων ή εσπερινών Λυκείων το επιλέξουν, δηλαδή οι κάτοχοι απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή ισότιμου απολυτηρίου άλλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την Αίτηση – Δήλωση υποβάλλουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου ή αντίστοιχου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου (πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ), εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Γενικού Λυκείου οποιοδήποτε άλλο έτος από αυτό που απέκτησαν τον απολυτήριο τίτλο τους.

Παράλληλα, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι «σύμφωνα με την
με αρ. πρωτ. Φ.152/ 148604/ Α5/30-11-2022 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καλούνται να αποστείλουν
Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας».

Για τις σχετικές αιτήσεις πατήστε εδώ.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button