ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

1η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου, στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού

Σημαντική διάκριση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, καθώς κατάφεραν να διακριθούν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου κατακτώντας την 1η θέση.

Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.


Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης που στεγάζονται στο Παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Αστακού χρησιμοποίησαν για τίτλο το λογοπαίγνιο “Έκτακτο Παράρτημα” και ασχολήθηκαν με τέσσερις από τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη: ισότητα των δύο φύλων, η ζωή στη στεριά, η ζωή στο νερό, βιώσιμες πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό συνέταξαν κείμενα γνώμης, βιβλιογραφικές επισκοπήσεις και έρευνες πεδίου ενώ οργάνωσαν συνεντεύξεις με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου. Επιπλέον εμπλούτισαν την εφημερίδα με παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές και όμορφες ζωγραφιές.

Οι εκπαιδευτικοί βοήθησαν στη διευθέτηση του χώρου δημοσίευσης και στο γενικότερο οργανωτικό κομμάτι.

Η διάκριση αυτή είναι σημαντική επειδή επισημαίνει τον Αστακό στον εκπαιδευτικό χάρτη και παράλληλα γεμίζει με κουράγιο και αυτοπεποίθηση εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες.

«Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για την ομαδική εργασία και το αποτέλεσμα! Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Αστακού έχει κερδίσει ξανά την 1η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Εντύπου το 2010, έχοντας βραβευτεί τόσο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά όσο και από το Ίδρυμα Μπότση», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου.

dimotiko astakos vraveio1

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button