Γεγονότα

186 κενά στην Αιτωλ/νία σε δημοτικά-νηπιαγωγεία

epi-mathites-dimotiko

To πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιά ήχησε και σήμανε την ύπαρξη κενών θέσεων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σε 5.246 ανέρχονται οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Το «πάγωμα» των προσλήψεων, οι ελάχιστες θέσεις αναπληρωτών που διατέθηκαν πανελλαδικό επίπεδο, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις καθυστερημένες και λανθασμένες αποφάσεις αποσπάσεων, έχουν αφήσει τα σχολεία χωρίς δασκάλους.

Από την κατάσταση δεν εξαιρείται η Αχαΐα και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της οποίας παρατηρούνται ελλείψεις. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν πως από την ερχόμενη Δευτέρα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ωστόσο, ακόμη και αν βρεθούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, η έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων τινάζει στον «αέρα» τη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διδασκαλική Ομοσπονδία, στο Νομό Αχαΐας καταγράφονται 292 κενά. Πρόκειται για 85 δασκάλους, 70 Νηπιαγωγούς,  44 Καθηγητές Αγγλικών, 43 Φυσικής Αγωγής, 6 Μουσικής και 44 Ειδικής Αγωγής.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τα κενά ανέρχονται σε 186 (17 δάσκαλοι, 48 Νηπιαγωγοί,  38 Καθηγητές Αγγλικών, 23 Φυσικής Αγωγής, 24 Μουσικής και 36 Ειδικής Αγωγής, ενώ στην Ηλεία υπάρχουν  176 κενά (88 δάσκαλοι, 25 Νηπιαγωγοί,  19 Καθηγητές Αγγλικών, 3 Φυσικής Αγωγής, 10 Μουσικής και 31 Ειδικής Αγωγής).

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button