ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

120 δόσεις: Πώς μειώνεται το ποσό για κάθε δόση

Τα νέα ποσά των δόσεων θα αφορούν το διάστημα από την ψήφιση του νόμου και μετά

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους πολίτες έχουν μπει στη ρύθμιση των 120 δόσεων καθώς από τον Σεπτέμβρη και χωρίς καμία ενέργεια από τους ίδιους, θα δουν το μηνιαίο ποσό της δόσης να μειώνεται.

Το υπουργείο Εργασίας, με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, περιορίζει το επιτόκιο από 5% σε 3%, με την διαδικασία να ξεκινάει τον Σεπτέμβρη και να ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Εκτός από όσους κάνουν τώρα την αίτηση οι οποίοι φυσικά θα έχουν μειωμένη δόση, από τη νέα ρύθμιση θα επωφεληθούν της μείωσης και όσοι βρίσκονται ήδη στη διαδικασία με τις 120 δόσεις, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Τα νέα ποσά των δόσεων θα αφορούν το διάστημα από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως χθες 13 Αυγούστου 2019 είχαν εγκριθεί 94.000 ρυθμίσεις, για ποσά που ανέρχονται σε 1,49 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στα ταμεία του ΚΕΑΟ έχουν ήδη εισρεύσει περισσότερα από 102 εκατομμύρια ευρώ.

Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν θα υπάρξει καμία παράταση.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button