PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο ρόλος του υφυπουργού και η αυτοκριτική…

Η επίθεση που επιφύλαξε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, η αλήθεια είναι πως ξένισε πολλούς ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρωτιούνταν που άραγε μπορεί να βρίσκονται οι ευθύνες του, στην αδυναμία του τέως δήμαρχου να συγκροτήσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.

Ο μόλις λίγων εβδομάδων υφυπουργός, κατάφερε άραγε να επηρεάσει τόσο πολύ τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει τον κ. Τραπεζιώτη στην έξοδο; “Αν είναι έτσι ο Θάνος Μωραΐτης είναι… πολιτικός σούπερμαν!” λέγανε μεταξύ άλλων τοπικά στελέχη, που δίνουν μια άλλη διάσταση στην επίθεση αυτή.


Στο ότι ο κ. Τραπεζιώτης δε ξεχνά την συμβολή, που όπως ο ίδιος νομίζει, είχε το 2010 ο υφυπουργός, ώστε να διαλύσει τη συνεργασία του (τύπου δυαρχίας) με τον Βασίλη Αντωνόπουλο και να “οδηγήσει” τον γιατρό στην “ασφάλεια” της αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας.

Κάτι άλλο όμως που επισημαίνουν οι συνομιλητές του χώρου στα πηγαδάκια τους, είναι πως η σκληρή δήλωση του κ. Τραπεζιώτη, δεν εμπεριέχει την ελάχιστη, έστω, δόση αυτοκριτικής.

Το γεγονός δηλαδή ότι με τον ακραίο τρόπο που πολιτεύθηκε το 2014 και το “όχι” στον Παύλο Μοσχολιό στον β’ γύρο των εκλογών, αλλά και ο τρόπος που κινήθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πέντε χρόνια περίπου, χωρίς καμιά προσπάθεια σύγκλισης με την μείζονα αντιπολίτευση, του γύρισε “μπούμερανγκ” το 2019…

Ακόμη το ότι διακήρυξε εξαρχής την αποδέσμευση από κόμματα και μηχανισμούς , εγκάλεσε όμως στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τον στήριξε στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Και πολλά ακόμη προσάπτουν στον τέως δήμαρχο, λέγοντας με νόημα πως “του φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο…”

Από εκεί και πέρα, οι προτάσεις και οι σκέψεις είναι πολλές στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα κάνει στον δήμο Αγρινίου. Θα κατεβάσει άραγε αυστηρά κομματική υποψηφιότητα και “ότι βρέξει ας κατεβάσει;”.
Μπροστά στον κίνδυνο ενός “στραπάτσου” θα κινηθεί στη “γραμμή Τσίπρα” επιδιώκοντας έστω και την ύστατη στιγμή συνεργασία με την Χριστίνα Σταρακά, που άλλωστε φαίνεται να είναι η κυρίαρχη υποψηφιότητα στον προοδευτικό χώρο; Η μήπως υπάρχει κάποιος “κρυφός άσσος”;

Τα σενάρια πάντως είναι πολλά και ο πολιτικός χρόνος λίγος και πιέζει αφόρητα.

Π.Η.Τ.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button