Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ζητούν τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των λογιστών-φοροτεχνικών

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων, με έγγραφο της στον υφυπ. Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ζητά την προτεραιοποίηση της διαδικασίας του εμβολιασμού των ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών – φοροτεχνών, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικό των γραφείων τους.

Όπως αναφέρουν, οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν ενόψει και της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του κορωνοϊού λόγω συγχρωτισμού ατόμων στα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία.

Αναλυτικά το αίτημα, που υπογράφει ο Γεώργιος Παππάς Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Πρόεδρος του 10ου Περ. Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (φωτο):

“Αξιότιμοι κύριοι,
Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί έχουν σταθεί από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα αρωγοί και αλληλέγγυοι στην Ελληνική κοινωνία, υλοποιώντας οποιαδήποτε εξαγγελία της πολιτείας σε σχέση με τον Covid-19 που αφορούσε τις επιχειρήσεις, τους φορολογούμενους πολίτες και την Οικονομία της Χώρας. Πολλές φορές μάλιστα αμισθί.

Εν όψει της έναρξης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020, φυσικών και νομικών προσώπων, και λόγω του γεγονότος ότι η σύνταξη και υποβολή αυτών είναι μία διαδικασία η οποία δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί από απόσταση, χωρίς τη φυσική παρουσία του φορολογουμένου, αντιλαμβάνεστε ότι ο επαγγελματικός κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας, για μία ακόμη φορά και οι λογιστές- φοροτέχνες θα συνεχίσουν να δέχονται ακόμη μεγαλύτερη πληθώρα επισκεπτών δια ζώσης, εντός των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι πολλοί λογιστές – φοροτεχνικοί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα νόσησαν και έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες προς τους πελάτες τους αλλά γενικότερα προς την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αντιθέτως εντάθηκαν, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων και του προσωπικού τους (αναστολές εργασίας, υποβολή αιτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής, κλπ).

Επιπλέον, είναι αυτονόητα σημαντικό και απαραίτητο, για τη διαφύλαξη και την προάσπιση τόσο των δημοσίων οικονομικών όσο και της δημόσιας υγείας να υπάρξουν κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα και με ασφάλεια.

Με βάσει τα ανωτέρω αναφερόμενα, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε σχετικές ενέργειες για την προτεραιοποίηση της διαδικασίας του εμβολιασμού των ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών – φοροτεχνών, συμπεριλαμβάνοντας τους μαζί με το προσωπικό των γραφείων τους στην κατηγορία εκείνων των επαγγελμάτων που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου, προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του κορωνοϊού λόγω συγχρωτισμού ατόμων στα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία κατά την επικείμενη περίοδο σύνταξης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button