Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ζητούν την αξιοποίηση των παλιών κτιρίων του ΕΠΑΛ Κατοχής (φωτο)

Επιστολή έστειλε ο σύλλογος Νεολαίας Κατοχής προς την Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και στον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο με θέμα την αξιοποίηση του χώρου και χρήση των κτηρίων του παλιού ΕΠΑΛ Κατοχής.

Η επιστολή:


“Σεβασμιότατε ,

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την μεταφορά του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κατοχής σε νέες εγκαταστάσεις και τα παλιά κτήρια παραμένουν σε πλήρη εγκατάλειψη. Στο χώρο υπάρχουν δύο κτήρια και ένα βοηθητικό οικοδόμημα που στεγάζονταν κάποια από τα εργαστήρια

Η πρώτη πρόταση μας είναι αρχικά να γίνει η παραχώρηση από την σχολική επιτροπή το κτήριο του Αγίου Παντελεήμονα να επιστρέψει πίσω στην ενορία του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια να γίνει η αξιοποίηση του αλλά και η μετατροπή του σε ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου για λατρευτικούς σκοπούς.

Το σημερινό κτήριο είναι κτισμένο πάνω στα απομεινάρια του πρώτου βυζαντινού ναού ο οποίος σύμφωνα από μαρτυρίες πρέπει να κτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα από την Αυγούστα Θεοδώρα σύζυγο του δεσποτάτου της Ηπείρου Δούκα Μιχαήλ. Από τον πρώτο ναό σήμερα διατηρείται η βάση ,η μπροστινή πόρτα(κτισμένη σήμερα μετά την μετατροπή του κτιρίου σε σχολείο) και η κόγχη του ιερού βήματος. Το κτήριο έχει διαστάσεις 15,30 μήκος και πλάτος 9.

Η δεύτερη πρόταση, έχει να κάνει με την αξιοποίηση του δεύτερου κτηρίου του επαγγελματικού λυκείου όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα γραφεία των καθηγητών, ως πολιτιστικό κέντρο – μουσείο που θα φιλοξενεί διάφορα εκθέματα ,έργα τέχνης ,εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής αλλά και πολλά άλλα.

Η τρίτη πρόταση είναι για το βοηθητικό οικοδόμημα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του παλιού διδακτηρίου εφόσον χωριστεί από το χώρο με έναν μαντρότοιχο να γίνει κέντρο αναψυχής με ποδοφαιράκια μπιλιάρδα πίνγκ – πονγκ κ.λ.π για ψυχαγωγία των νέων

Η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση του χώρου εκ νέου και την δημιουργία νέων προοπτικών για το κέντρο του χωριού μας που θα αποκτήσει και πάλι σημασία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω την σύντομη απάντηση σας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Κατοχής”

https://www.aixmi-news.gr/

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button