Γεγονότα

Ζητούν ουσιαστικές εκπτώσεις στα εισιτήρια oι τρίτεκνοι

koi-triteknoiΜέχρι 31 Μαΐου η διάθεση τροφίμων στα μέλη του Συλλόγου.
Εκπτώσεις στα εισιτήρια των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αγρινίου, ανάλογες με αυτές που ισχύουν σε άλλα ΚΤΕΛ της χώρας, ζητά για τα μέλη του ο Σύλλογος Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, μας εξέθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 3.500 οικογένειες τριτέκνων του νομού.

Εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια, ο Σύλλογος Τριτέκνων έχει απευθύνει αίτημα προς το ΚΤΕΛ Αγρινίου με το οποίο ζητά να ισχύσουν για τα μέλη του εκπτώσεις 50% στα εισιτήρια, έτσι όπως ισχύει και στα περισσότερα ΚΤΕΛ της χώρας. Έπειτα από δυο απορρίψεις αρχικά του σχετικού αιτήματος, παραχωρήθηκε προ εξαμήνου έκπτωση 25% επί της αξίας του εισιτηρίου αλλά μόνο για τις εκτός νομού μετακινήσεις. Ο κ. Γαλανόπουλος θεωρεί από την πλευρά του πως η έκπτωση αυτή δεν είναι ουσιαστική, καθώς ούτως ή άλλως παρέχεται ανάλογη έκπτωση στα μετ’ επιστροφής εισιτήρια. Επιπλέον, το μείζον θέμα για τους τρίτεκνους είναι οι μετακινήσεις εντός του νομού, για τις οποίες πληρώνουν ολόκληρη την αξία του εισιτηρίου. Μέλη των τρίτεκνων οικογενειών χρειάζεται να μετακινηθούν ακόμα και καθημερινά από και προς τα αστικά κέντρα του νομού. Είτε για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, την αγορά αλλά και για τα φροντιστήρια των μαθητών, οι συχνές μετακινήσεις επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως γειτονικά ΚΤΕΛ, όπως αυτό της Βόνιτσας, προσφέρουν την έκπτωση του 50% τόσο εκτός όσο και εντός του νομού, σε οικογένειες τριτέκνων, πολυτέκνων και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με περίπου άλλους 10 συλλόγους από την Δυτική Ελλάδα για την προώθηση του αιτήματος να έχουν την ίδια έκπτωση με τις οικογένειες των πολυτέκνων. Επιπλέον, ζητούν η έκπτωση αυτή να εφαρμόζεται σε όλες τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται με τις υπεραστικές συγκοινωνίες. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επισκεφθούν για το θέμα αυτό τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Αποτελεί εκτίμηση του κ. Γαλανόπουλου πως πολύ σύντομα, ίσως μέσα στους επόμενους μήνες, θα επέλθει πλήρης εξίσωση των κοινωνικών παροχών για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητας του συλλόγου, πραγματοποιείται τριήμερη εκδρομή στην Αλβανία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής είναι μόλις 65 ευρώ κατ’ άτομο. Οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με τον Σύλλογο Τριτέκνων στο 26410-29818.

Κώστας Καρακώστας

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button