Δυτική Ελλάδα

Ζητούν να μεταφερθεί αλλού η λαϊκή αγορά στο Παναιτώλιο

epi-panaitolio-laikΠεταμένα σκουπίδια από τους πάγκους των μικροπωλητών και ηχορύπανση συνθέτουν την εικόνα στην περιοχή περιμετρικά του Ταχυδρομείου στο Παναιτώλιο, λόγω της λαϊκής αγοράς, κάθε Τετάρτη, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της γειτονιάς, στο PanaitolioNews.
Και όλα αυτά σε μια περιοχή όχι απομακρυσμένη (που και πάλι δεν θα ήταν δικαιολογημένη αυτή η εικόνα) αλλά μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Παναιτωλίου.
Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής είναι διπλό και έχει να κάνει και με τους πωλητές λαϊκών αγορών, όσο και με τη δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα, μερικοί πωλητές δεν τακτοποιούν τα απορρίμματα τους όταν αποχωρούν από τη λαϊκή αγορά και η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, δεν μεταβαίνει στην περιοχή εγκαίρως για να καθαρίσει μετά τη λήξη λειτουργίας της.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μένουν υπολείμματα για μέρες, που γίνονται εστία μόλυνσης και να υπάρχει έντονη δυσοσμία ειδικά σε μέρη με υγρά υπολείμματα.
Αν προσθέσουμε και τους άπλυτους κάδους, τότε έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα απειλής της δημόσιας υγείας.
Πρόταση απο κάποιους κατοίκους του χωριού είναι να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά σε άλλο σημείο, και ενα σημείο που προτάθηκε είναι ο δρόμος δίπλα στην πλατεία της Μάνας όπου θα εχουν καλή πρόσβαση οι κάτοικοι όλου του χωριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button