ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Ζητούν να αντικατασταθεί άμεσα ο αμίαντος από Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

Τι αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας Αριστείδης Παπανδρέου

Την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ. της Αιτωλοακαρνανίας Αριστείδης Παπανδρέου, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Θέρμου και το πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γαβαλούς.

Στο Θέρμο συναντήθηκε με τους εργαζομένους και συζητήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το βασικότερο πρόβλημα είναι κατεστραμμένο δάπεδο του Κέντρου Υγείας που είναι από καρκινογόνο αμίαντο τον οποίο εισπνέουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.


«Αναφέρουν περιστατικά καρκίνου μεταξύ τον εργαζομένων. Ως εκ τούτου ζητούν την άμεση αντικατάστασή του. Άμεση αντικατάσταση του καρκινογόνου αμιάντου πρέπει να γίνει και στο Κ.Υ. Βόνιτσας, στο ΚΥ Αμφιλοχίας, στο ΚΥ Χαλκιόπουλου, Αστακού Αιτωλικού, Άνω χώρας», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου.

H σχετική ενημέρωση, συνεχίζει: «Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου με συνέπεια να μην καλύπτονται οι βάρδιες όλο το 24ωρο. Πριν λίγο χάθηκε νέος ποδηλάτης μετά από ατύχημα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Μετά από αυτό ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του ΘΕΡΜΟΥ προέβησαν σε κινητοποιήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Πρέπει να γίνει τομέας ΕΚΑΒ Θέρμου για 24ωρη κάλυψη για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι το ΘΕΡΜΟ είναι άγονη περιοχή και έχει περίπου 10000 κατοίκους.

Ηδη από το 2018 έγιναν ενέργειες για να συσταθεί τομέας ΕΚΑΒ Θέρμου που όμως παραμένουν στα χαρτιά. Τέλος άμεσα θα πρέπει να λειτουργήσει το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό του Κ.Υ. Θέρμου λόγω της μεγάλης περιοχής ευθύνης που αυτό καλύπτει. Καθίσταται άμεσα ανάγκη να δοθούν λύσει στα προβλήματα αυτά από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button