Γεγονότα

Ζητούν χώρους για κρατουμένους στο νέο νοσοκομείο

epi-neo-nosokomeio
Με την μεταφορά στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου, να μετατίθεται όπως φαίνεται ίσως και για τα τέλη του Ιουνίου, η Τοπική Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων με έγγραφο της προς τον Αστυνομικό Διευθυντή που κοινοποιείται και προς την διοίκηση του νοσοκομείου του Αγρινίου, θέτει το θέμα των επαρκών χώρων φιλοξενίας. κράτησης και νοσηλείας κρατουμένων στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Αν και το έργο έχει παραδοθεί όπως είναι γνωστό και πιθανότατα να υπάρχει σχετική πρόβλεψη οι συνδικαλιστές αστυνομικοί θέτουν το ζήτημα, αφού ειδικά σε ένα νέο νοσηλευτικό ίδρυμα, απαιτείται όπως λένε , να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας κλπ.

Το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, έχει ως εξής:

“Κύριε Διευθυντά,
Για το αντικείμενο του θέματος, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε αν στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου έχουν προβλεφθεί χώροι για την ασφαλή φιλοξενία – κράτηση και νοσηλεία των τυχών κρατουμένων (Ανδρών – Γυναικών).
Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι,  οι χώροι Φιλοξενίας – Κράτησης και νοσηλείας είναι απαραίτητο να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τους κρατουμένους αλλά και τους αστυνομικούς που θα κληθούν να εκτελέσουν υπηρεσία, καθώς και για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.
Παράλληλα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να προβλεφθούν με σχετικό σχέδιο – διαταγή όλα τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις για τους αστυνομικούς, Ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να παρέχεται η αναγκαία φροντίδα και νοσηλεία και παράλληλα να αποτραπεί ενδεχόμενη έκνομη ενέργεια (απόσπαση κρατουμένου, ομηρία κ.λ.π.)  ή απόδραση κρατουμένου.
Κύριε Διευθυντά,
Επιθυμούμε το ταχύτερο δυνατόν επιτροπή της Αστυνομικής Διεύθυνσης με αρμόδιο της Διεύθυνσης Τεχνικών/Α.Ε.Α. να επισκεφθεί άμεσα το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, προκειμένου να εντοπιστούν και να κατασκευαστούν οι κατάλληλοι χώροι για τον ως άνω σκοπό, με δαπάνες της κατασκευάστριας εταιρείας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί για την επίτευξη του σκοπού.
Τέλος, η Ένωσή μας επιθυμεί άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείο Αγρινίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
– ο –
Πρόεδρος    – ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος
Γενικός Γραμματέας      ΔΙΩΤΗΣ  Νικόλαος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button