Δυτική Ελλάδα

Ζητούν απάντηση για την στέγαση του Λαογραφικού Μεσολογγίου

pol-laografikosmes-pyrkagia

Μετά την φωτιά που έπληξε τα γραφεία του Λαογραφικού Μουσείου Μεσολογγίου, το ΔΣ του ομώνυμου Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως και ζητά απάντηση από τον δήμο σχετικά με το αίτημα που υποβάλλει εδώ και χρονιά για την στέγαση του σε δημοτικό κτίριο

Αναλυτικά το έγγραφο του ΔΣ του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου  Ι.Π. Μεσολογγίου:

“Γνωστοποίηση έκτακτου Δ. Σ.  για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου.

Κε Δήμαρχε,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 5 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου, με προφορική πρόταση του Προέδρου κου Χρήστου Σιάσου, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ψητοπωλείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα Γραφεία και το Λαογραφικό Μουσείο Μεσολογγίου.

Συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι κινδύνευσαν και υπέστησαν μεγάλες φθορές, λόγω του καπνού και της σκόνης, εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, τα οποία έχουν δοθεί από τους συμπολίτες μας και αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής τους, επανερχόμαστε με το αίτημα της μεταστέγασης του Λαογραφικού Μουσείου Μεσολογγίου.

Έχουμε απευθυνθεί και στην τωρινή Δημοτική Αρχή και στις προηγούμενες ζητώντας να μας παραχωρηθεί κάποιο κτίριο του Δήμου, όπως έχει συμβεί με άλλους Συλλόγους της Πόλης μας. Συγκεκριμένα, έχουμε ζητήσει κάποιο χώρο στο Βυρώνειο, τη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, το κτίριο του Ο.Σ.Ε. και άλλα. Αναφορικά με τις  όποιες επισκευές και τη συντήρηση του όποιου κτιρίου δηλώσαμε ότι τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Όλες οι Δημοτικές Αρχές ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ, αν και η περιουσία του Συλλόγου και του Μουσείου ανήκει στο Δήμο Μεσολογγίου, όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε, μετά τα τελευταία γεγονότα, τη θετική ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής ή τουλάχιστον μία απάντηση στο αίτημα μας (ούτε καν απάντηση δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα στα αιτήματά μας!!!). Το θέμα επείγει, γιατί μετά την πυρκαγιά, δεν υπάρχει ούτε καν η υποτυπώδης αποθήκη, στην οποία «στεγαζόταν»!!! το Λαογραφικό Μουσείο.

Κλείνοντας την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, η οποία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button