Δυτική Ελλάδα

Ζητούν ανταποδοτικά για τις ανεμογεννήτριες

epi-anemogennitries

Ο πρόεδρος του Νεοκάστρου Ναυπακτίας κ. Ραυτόπουλος, διαμαρτύρεται έντονα σε δήλωση του κάνοντας λόγο για καταφανή αδικία σε βάρος του χωριού του, σχετικά με τα αντισταθμιστικά για την λειτουργία ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Αναλυτικά λέει ο πρόεδρος:

“Δυστυχώς βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλω προς κάθε κατεύθυνση την -αν όχι απρεπή- στάση του δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ και γενικότερα της δημοτικής αρχής, που αποφάσισε το χρηματικό ποσόν που προέρχεται από τα αντισταθμιστικά του αιολικού πάρκου Παλιόσκαλας-Νεοκάστρου,να διατεθεί (άκουσον-άκουσον) εξ’ολοκλήρου στην τοπική κοινότητα Σκάλας, παρότι αριθμός πυλώνων ανεμογεννητριών βρίσκεται καταφανώς εντός των ορίων της Τοπικής κοινότητας Νεοκάστρου.

Η αυθαίρετη και μεροληπτική αυτή ενέργεια γίνεται ακόμη πιο προκλητική μάλιστα, όταν για το αντίστοιχο θέμα του αιολικού πάρκου του Ριγανίου, έγινε δίκαιος επιμερισμός του χρηματικού ποσού στις αντίστοιχες τοπικές κοινότητες  (Αφροξυλιά,Μαμουλάδα).

Η ακατανόητα αυτή απόφαση, έρχεται ως επιστέγασμα μιας συνεχούς μεροληπτικής και απαξιωτικής στάσης, του δημάρχου έναντι της τοπικής κοινότητας Νεοκάστρου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΜΗ ένταξης στο ΕΣΠΑ του δρόμου Σκάλας-Παλιόσκαλας-Νεοκάστρου,παρά τις κατηγορηματικές υποσχέσεις του προς εμένα προσωπικά.Θέλω να πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή, ο κ.Δήμαρχος θα αναθεωρήσει την σκανδαλώδη, εν’προκειμένω, απόφασή του, διαφορετικά  ,δεν απομένει πέρα από την παρούσα ανοιχτή καταγγελία μου, να καταφύγω στις αρμόδιες διοικητικές αρχές, όπως επιτάσσει το καθήκον μου. Παράλληλα καλώ τους δημοτικούς  συμβούλους όλων των παρατάξεων να πάρουν θέση, πάνω στο θέμα.”

φωτο panoramio.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button