Αυτοδιοίκηση

Ζητούν να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τις πλημμύρες

perifereiako-smpe (3)Με γραπτό τους αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, οι Σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης , Φαρμάκης Νεκτάριος , Δημήτριος Σιαμπλής , Γεώργιος Χήνος και Γεώργιος Σύρμος  ζητούν να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και έχει ως αντικείμενο συζήτησης τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία. Εύλογα οι Σύμβουλοι, αφού το αντικείμενο του Συμβουλίου είναι οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανίας, ζητούν η διεξαγωγή του να γίνει είτε στο Μεσολόγγι, είτε στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά το αίτημα:

“Μετά και από αίτημα της παράταξής μας για σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε, λόγω των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, μας απεστάλη από τον Πρόεδρο του του Π.Σ πρόκληση για σύγκληση του εν λόγω οργάνου της Περιφέρειας, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα με θέμα «Ενημέρωση-συζήτηση για τις πρόσφατες εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην  Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας».

Με την παρούσα αίτησή μας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση και διαφωνία μας για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα αντί της συγκλήσεώς του στην Αιτωλοακαρνανία (είτε στην έδρα της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, είτε στο Αγρίνιο , όπου φέρεται να έχει πληγεί περισσότερο από τις φετινές πλημμύρες). Θεωρούμε την εν λόγω απόφαση προσβλητική για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και ασεβή απέναντι στους πολίτες που τυχόν επιθυμούν να παραστούν κατά τη δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου και να εκθέσουν ενώπιον των μελών του, τα όποια δίκαια αιτήματά τους.

Κατόπιν τούτου, με την παρούσα αιτούμαστε την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του επερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2017, με σκοπό να λάβει χώρα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας (είτε στο Αγρίνιο είτε στο Μεσολόγγι), με την υπόμνηση ότι σε κάθε κρίση, ο πολίτης επιβάλλεται να νιώθει δίπλα του τον εκπρόσωπό του και όχι κρυμμένο μακριά του.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Επίσης καλούμε διά της παρούσας, την διά περιφοράς υπογραφή της από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, στους οποίους κοινοποιείται, ούτως ώστε  να αποφανθεί έστω και με αυτό τον τρόπο το σύνολο του σώματος. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας…

Ελπίζουμε ειλικρινά, να αποδείξουμε με τις επιλογές μας, ότι είμαστε τουλάχιστον σε τέτοια θέματα, αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών που μας τίμησαν (λιγότερο ή περισσότερο τον καθένα) πριν από περίπου 2 χρόνια.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button