ΕξελίξειςΠολιτική

Ζητά προγράμματα για εξοικονόμηση νερου

 po-founta1

Ερώτηση προς τον  Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, για την προώθηση προγράμματος για κατʼ οίκον εξοικονόμηση νερού

Η ερώτηση της κ. Φούντα έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε κάνει το ΥΠΕΚΑ, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 να εξετάζει την κατάρτιση θεσμικού πλαισίου και προγράμματος μέτρων για την κατʼ οίκον εξοικονόμηση νερού. Η σχετική μελέτη που είχε ολοκληρωθεί έδειξε ότι απλές παρεμβάσεις στον εξοπλισμό ενός νοικοκυριού μπορούν να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση νερού, σε μεμονωμένα νοικοκυριά κατά τουλάχιστον 30% και συνολικά κατά περίπου 10%. Το πρόγραμμα μάλιστα έχει ανακοινωθεί ως ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής.

Τα μέτρα που είχαν υποδειχθεί από τη μελέτη αφορούσαν τη χρήση των ομβρίων υδάτων για πότισμα ή άλλες δευτερεύουσες χρήσεις, την παροχή οικονομικών κινήτρων για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε παλιές κατοικίες, σε περιοχές προτεραιότητας, την προαγωγή και ενίσχυση πιλοτικών έργων και σχετικές τοπικές δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.


Σύμφωνα με τα παραπάνω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την προώθηση του προγράμματος για την κατʼ οίκον εξοικονόμηση νερού από τη Γενική Γραμματεία Υδάτων;
  • Ποια τα μέτρα που τελικά προβλέπονται, ποιο το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους και ποια τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τα οποία θα συνδεθούν;”
Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button