Αυτοδιοίκηση

Ζητά απαλλαγή από τα διόδια στον κόμβο Κουβαρά λογω της καταστροφής στην Κλεισούρα ο Γ. Παπαναστασίου

papanastasiou-grafeioΜε επιστολή του προς τον Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας και την «Νέα Οδό», ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου εξαιτίας της καταστροφής στην Κλεισούρα, ώστε να υπάρξει μέριμνα για τους οδηγούς που διέρχονται την Ιόνια και είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια στον κόμβο Κουβαρά.

Στην ίδια επιστολή θέτει και το θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια.

Αναλυτικά:

        “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Δήμος Αγρινίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, έχει αποκοπεί τελείως από την Ιόνια οδό. Οι οδηγοί με προορισμό το Αγρίνιο, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Κλεισούρα, έχουν δυστυχώς δύο «εναλλακτικές»:

    1. Να ακολουθούν τον στενό και απαρχαιωμένο επαρχιακό δρόμο Αγγελόκαστρο – Καλύβια – Δοκίμι και μετά Αγρίνιο. Αυτό συνεπάγεται κυκλοφοριακό χάος με οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, Ι.Χ. και τους κατοίκους των κοινοτήτων να διακινδυνεύουν τη ζωή και την περιουσία τους.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

  1. Να διέρχονται μέσω Κουβαρά, όπου δυστυχώς, θα πρέπει να καταβάλλουν το κόστος διοδίων.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι θεωρώ αυτονόητο ότι, μια πόλη όπως το Αγρίνιο, που έχει πληγεί τόσο έντονα από τις πλημμύρες, θα πρέπει να τύχει κάποιων ελαφρύνσεων, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα,στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να προχωρήσετε σε απαλλαγή από την πληρωμή των  διοδίων, ώστε να μπορούν όσοι οδηγοί έχουν προορισμό το Αγρίνιο, να διέρχονται δωρεάν μέσω Κουβαρά. Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο με αυτό τον  τρόπο θα αποσυμφορηθεί η επαρχιακή οδός και θα εξασφαλίσουμε την αποφυγή ατυχημάτων, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών.

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς τα φυσικά φαινόμενα ήρθαν να καταδείξουν περίτρανα αυτή τη φορά, την αναγκαιότητα σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αποτελεί επιτακτική   ανάγκη  η άμεση έναρξη των εργασιών προς την κατεύθυνση αυτή,για να μη χρειαστεί να μας θυμίσει και πάλι η φύση ποιά έργα πρέπει να κατασκευάζονται προς όφελος των ανθρώπων και πού μπορεί να οδηγήσει η παράλειψή τους.

Περιμένω την άμεση  ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button