Δυτική Ελλάδα

Ζημιές στο λιμάνι του Μύτικα από τους δυνατούς ανέμους

koi-zimies-limani-mytikaΟι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν από νωρίς χτες, δημιούργησαν μεγάλο κυματισμό εντός της λιμενολεκάνης στο λιμάνι του Μύτικα. Η ζημιά αυτή την φορά είναι μικρή. Μία σιδερένια σκαλωσιά που οδηγεί στην πλωτή προβλήτα μετατοπίστηκε και έχει στραβώσει και είναι επικίνδυνη να φύγει τελείως από τα στηρίγματα της. 

 Τον Απρίλιο του 2012 έγινε  μετατόπιση της μιας πλωτής από τους ανέμους πάλι που κινδύνεψαν βάρκες και σκάφη. 
“Είναι σε όλους γνωστή η κακοτεχνία του λιμανιού του Μύτικα, όπου η μπούκα του λιμανιού βρίσκεται προς τα Δυτικά με αποτέλεσμα Γαρμπής και Πουνέντες να φέρνουν κυματισμό μέσα στο λιμάνι.
Καλό είναι η Δημοτική Αρχή να βάλει σε προτεραιότητα κάποιες εργασίες στο λιμάνι εν όψη καλοκαιριού. Ασφάλιση πλωτών προβλητών, μόνιμη αποκατάσταση της βλάβης των φώτων. Επιτέλους να ανάβουν όλα τα φώτα του λιμανιού (κολώνες και χωνευτά) σε σωστούς χρόνους, απαγόρευση στάθμευσης και άλλες μικρές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπει επιτέλους μία τάξη.
Ελπίζουμε με την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου, σύντομα να έχουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται με πρώτη απ” όλες τον καθορισμένο της χερσαίας ζώνης”, αναφέρει το Blog mytikaspress

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close